Раптърс са на крачка от първа титла в НБА след нов успех в Оукланд


Раптърс са на крачка от първа титла в НБА след нов успех в Оукланд
Снимка: Getty Images/Guliver

956 0

Отборът на Торонто Раптърс надигра като гост действащия двукратен шампион Голдън Стейт Уориърс със 105:92 в мач номер 4 от финалната серия в НБА. За домакините в игра се завърна Клей Томпсън, който пропусна предишния сблъсък в „Оракъл“, но „воините“ излязоха на паркета отново без Кевин Дюрант.

Срещата започна по-добре за възпитаниците на Стив Кър, които отвориха рано-рано двуцифрена разлика с „динозаврите“ в търсене на изравняване в общия резултат. След края на първата четвърт те водеха с шест пункта, а на голямата почивка авансът им бе от 4 – 46:42.

Емблематичната за Уориърс трета четвърт, в която те обикновено взимат връх над опонентите си, този път бе с обратен знак, след като играчите на Ник Нърс изиграха великолепно частта и вкараха 37 точки, за да обърнат развоя на събитията в своя полза и да поведат с 12 преди заключителната четвърт. В нея домакините така и не успяха да се съвземат и загубиха втори пореден мач в собствената си зала.

Така резултатът след четири двубоя е 3-1 в полза на Раптърс, които са на успех от първа титла в НБА в своята 24-годишна история. Уориърс, пък, трябва да осъществят немислимото и да спечелят три поредни мача, за да са шампиони за трета последователна година. Само веднъж в 34 случая това се е случвало – през 2016, когато ЛеБрон Джеймс и Кливланд Кавалиърс обръщат именно Голдън Стейт след пасив от 1-3.

Най-резултатен за победителите бе Кауай Ленърд, който записа дабъл-дабъл – 36 точки и 12 борби, а Серж Ибака добави 20 от пейката. За „воините“ завърналият се Томпсън вкара 28, Стеф Къри добави 27, а Дреймонд Грийн постигна почти трипъл-дабъл – 10 точки, 9 борби и 12 асистенции, но те се оказаха недостатъчни за домакините. Серията се връща обратно в Торонто за мач номер 5 в понеделник вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички