Помисли, преди да си платиш на „Левски”!


Помисли, преди да си платиш на „Левски”!

6242 10

Пълният управленски провал в „Левски” опря до парите на феновете. Във футбола, в баскетбола, че и в останалите спортове.

В неделя например Тити Папазов събира народа в зала „Арена Армеец”, за да им вземе парите от билети. Понеже на подобен тип, който вие като линейка, се отказва много трудно, дори ползването на залата ще му е безплатно. Папазов чака поне 10 000 зрители, които чинно да му се отчетат на касата. И с тях, моля ви се, щял да спасява баскетболния отбор на „сините”! Как ще го спаси, след като похарчат всичко? Нов мач за изпросване на левчета ли ще прави? Или пак ще плаче по телевизии и радиостанции, че няма пари?

На Тити му беше добре, докато имаше спонсор. Само че спонсора взеха, че го закриха. Сега работата на Папазов би трябвало да бъде тази да убеди други фирми, че имат изгода да рекламират в баскетболния „Левски”. Само че как да стане? Коя себеуважаваща се фирма ще си сложи емблемата до сините лумпени, които спряха мача и пребиха привържениците на „Партизан” в София? Или да си изтипоса името до треньор, който скача на бой срещу съдии и съперници? Ясно е, че няма такава. Баскетболът е културен и интелигентен спорт, само че Тити и поддръжниците му го обърнаха на бойно поле.

Преди няколко месеца един друг шеф от „Левски” също опря до парите на хората. Казва се Стоян Хранов, стар спортен апаратчик. Хранов направи едно от най-смешните изявления, които могат да се чуят: "Положението е много тежко, изключително тежко дори. Няма пари и трябва да действаме незабавно. Призовавам хората от тръст "Синя България" не само да търсят медийни изяви, а да се заемат със задачата да съберат пари от феновете. Пример ще ви дам - ако се хванат 100 000 запалянковци и всеки даде по 100 лева, това са 10 милиона лева. От тях 8 милиона отиват за футбола, а другите ще се разпределят за клубовете ни”.

Я, каква хубава сметка. Значи, визията на Хранов за Отбора на народа е следната – събира народът едни 10 милиона и ги дава за харчене на Батков, на Тити, че и на самия Хранов. Извинявайте, но кой здравомислещ човек ще се хване на тази въдица. Тя е за пълни глупаци, само че пълният глупак по презумпция няма пари. И не 100 лева, ами пукната стотинка няма да им даде.

Във футболния клуб се случва същата история. Тодор Батков остана с празен портфейл и щедро раздаде места в управата на иначе добронамерени хора като тези от „Синя България”. На тях се разчита да убедят народа да си купува по-активно шалове, шапки, значки и всички други фенски атрибути, както и да ходи по мачове и да си плаща абонаментни карти и билети. Пак добре, че Батков не падна на нивото на Хранов, да иска направо кешовица. Нямаше да е зле обаче лично той да обясни как и защо „Левски” потъна в този батак да няма кьорав лев. Кой водеше чужденците с големите трансфери и комисиони, кой взимаше безумните решения, които в крайна сметка докараха клуба до просешка тояга?

Въобще, най-добре е левскарите да помислят първо в ръцете на точно какви хора е попаднал любимият им „Левски”. И чак тогава да си плащат за любовта си към спорта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички