Подписаха най-скъпия договор в историята на НБА


Подписаха най-скъпия договор в историята на НБА
Снимка: Guliver/GettyImages

2105 0

Новата финансова реалност в НБА достигна невиждани върхове. На 1-и юли звездата на Голдън Стейт Уориърс - Стефен Къри, подписа най-скъпия договор в историята на първенството, разписвайки се срещу 201 милиона долара в рамките на 5 години.

В началото на този месец плеймейкърът на шампионите стана официално свободен агент, но не се задържа дълго на пазара. Минути след полунощ беше обявена новата му сделка с "воините", която му гарантира 201 милиона долара. Това е първият контракт в НБА, който надвишава границата от 200 милиона.

Предишният договор на Къри с Голдън Стейт беше за "едва" 44 милиона долара за 4 години, след като гардът имаше сериозни проблеми с глезените и трябваше да бъде опериран на няколко пъти. През 2013 година двете страни все пак се разбраха за нов договор, а оттогава насам той спечели 2 титли и два пъти стана MVP на "лигата на извънземните".

Голдън Стейт Уориърс е на път да запази ядрото си от миналата година, след като договор с клуба подписаха Шон Ливингстън, Дейвид Уест и Андре Игуадала, който от своя страна се разбра за 3-годишен договор и 48 милиона долара. Той имаше оферти още от Хюстън Рокетс, Филаделфия 76 и Лос Анджелис Лейкърс.

В следващата седмица се очаква договор да подпише и Кевин Дюрарнт. Той ще получи заплата около 32 милиона долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички