Отложиха дербито на Лос Анджелис заради смъртта на Брайънт


Отложиха дербито на Лос Анджелис заради смъртта на Брайънт
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Ръководството на НБА отложи мача между Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс заради смъртта на Коби Брайънт. 41-годишната легенда на "Езерняците" загина в катастрофа с хеликоптер, която отне живота и на неговата 13-годишна дъщеря Джиана и още седем души.

Двубоят трябваше да се изиграе късно тази вечер, но беше решено да бъде отложен. Нова дата ще бъде насрочена в близко бъдеще. "След консултация с НБА, мачът между Лейкърс и Клипърс беше отложен. Искаме да благодарим на всички вас за подкрепата и изказаните съболезнования. За всички ни е много трудно в момента. Продължаваме да подкрепяме семейството на Коби Брайнт”, написаха от Лейкърс в Twitter. До този момент клубът не беше публикувал нищо във връзка с гибелта на Брайънт.

Междувременно, група привърженици излязоха с предложение логото на НБА да бъде променено в чест на баскетболната легенда. Петицията в сайта change.org вече е подкрепена от близо 1.5 млн. души. Съвременната емблема на НБА е създадена през 1971 година и включва силуета на Джери Уест, но идеята на подписката е вместо него да бъде изобразен силуетът на Коби Брайънт. А кой клуб от НБА вече извади номер "24" от употреба заради Коби вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички