Откровено с Везенков: Ще мисля за НБА, след като направя име в Европа


Откровено с Везенков: Ще мисля за НБА, след като направя име в Европа

1727 0

Баскетболният Арис завърши сезона в гръцката Супер лига на 4-о място, а основна заслуга за това има звездата на отбора Александър Везенков.

Той даде обширно интервю за "ERA SPORT", в което говори по много и различни теми: 

За няколкото дни почивка: "Ще почивам до сряда, просто ще се отпусна. След това се връщам в Солун и почвам работа. Може би няма да успя да направя пътуването до САЩ.

За това, че живее за баскетбола: "Обичам тази игра. Никога не почивам повече от 5-6 дни и винаги тренирам - основно стрелби и фитнес, за да се поддържам в добра спортна форма.

За мачовете му с националния отбор: Обикновено играя по два турнира през лятото. Тази година ще изпусна тези мачове и ми се струва странно, различно.

За водещата му роля в Арис: От самото начало на сезона треньорът показа голямо доверие в мен. Това ми помогна да се успокоя и да се развия. Определено потникът тежи, но винаги е добре да играеш под "креативен" стрес. Уникално е да играеш за Арис.

За факта, че идва от баскетболно семейство: Имам специална връзка с баща си, той ме критикува най-много, но ми казва много хубави неща също така. Правим всичко заедно от самото начало и ме накара да повярвам, че само с тренировки мога да стана по-добър. Говорим за баскетбол преди, по време и след състезания, но винаги има неща извън спорта, за които говорим.

За сезона на Арис: Беше страхотна година за нас. Съставът може да не е изглеждал впечатляващ, но атмосферата беше невероятна. Опитахме се да наложим чужденци в гръцка атмосфера. Имахме страхотни моменти, тежки загуби и велики победи. Извършихме малки чудеса. Щеше да е по-справедливо обаче да бяхме стигнали до 5-и мач срещу ПАОК за третото място.

За присъствието на Никос Ласкарис: Всички отбори имат нужда от финансово стимулиране, за да направят нещо повече. През последните години ръководството имаше затруднения, но г-н Ласкарис се появи. Той ще ни помогне много. Изисква се спокойствие и правилни стъпки, за да се превърнем в голям отбор. Същото трябва да бъде направено в АЕК и ПАОК.

За това може ли някой да спре Олимпиакос и Панатинайкос: През следващите две или три години това ще е трудно, но постепенно шампионатът може да стане по-оспорван. За това обаче трябва ясен план.

За това, че е "горещо" име през това лято: Трябва да видим дали ще играем в Европа. Ако има предложение, ще го обсъдим, но чакам предложения и от други отбори в Европа. Ще проявя търпение и ще предприема конкретни стъпки. Всичко ще бъде обсъдено с моето семейство и моя мениджър.

Защо не отиде в НБА като Янис Антетокоумпо: Джон направи нещо неповторимо, той е уникален и е квалифициран да е следващият голям играч. Не можем всички да повторим това. В Европа, трудните мачове и тежките съперници, помагат да повишиш нивото си, а това е и моята цел. С добра работа, развитие и здраве в бъдещето мисля, че мога да играя един ден в НБА. Но определено трябва да работиш здраво. Първо обаче искам да направя име в Европа, след това ще мисля за НБА.

За възможността да играе за Олимпиакос или Панатинайкос: Определено това е чест, ако имам предложение от два от най-големите клубове в Европа. В момента, обаче, нямам официална оферта. Отворен съм към всякакви предложения. Скоро ще имам и гръцки паспорт, на финалната права сме.

За това ще играе ли за гръцкия национален отбор: Нямам право, вече съм избрал своя път (да играе за България).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички