От НБА отново се сетиха за Везенков, но назоваха голямата му слабост


От НБА отново се сетиха за Везенков, но назоваха голямата му слабост
Снимка: Guliver/GettyImages

1110 0

Със силните си изяви за Барселона от началото на сезона Александър Везенков отново хвана окото на скаути от NBA, които обаче не спестиха и критики към играта му.

Един от водещите откриватели на таланти за DraftExpress и The Vertical Майк Шмиц е на европейска обиколка за търсене на бъдещи звезди вече няколко седмици, като мина през Белград, Каунас и Барселона.

При престоя си в каталунската столица той изгледа наживо домакинството на Везенков и компания срещу Обрадойро от XVI кръг на Лига АСБ, спечелено с категоричното 100:76. В този мач 206-сантиметровото ни тежко крило влезе като резерва за Барса, задържа се на паркета точно 20 мин., за които се отчете с 13 точки, при успеваемост 2/4 за 2 точки и 3/4 от тройката, хвана една борба в нападение, направи една асистенция, „открадна” една топка и допусна една грешка.

Комплиментите от страна на Шмиц по адрес на Везенков започнаха още преди началото на мача – по време на загрявката. „Крилото на Барселона Александър Везенков стреля. Плавно движение. Лесна топка с меко докосване”, написа скаутът към кратко видео, което сподели.

С течение на мача Шмиц отново сподели впечатленията си от представянето на Везенков: „Добър старт за Везенков – кош от 5 метра, тройка от ъгъла, умна пресечка без топка, завършена с лейъп. 7 точки за 3 минути”. Към края на срещата скаутът даде и цялостната си оценка за играта на 206-сантиметровото ни тежко крило. „Проблемите на Везенков винаги ще са в защита, тъй като разполага с посредствени инструменти и атлетизъм. Коефициентът му на интелигентност помага, но има затруднения по периметъра и близо до коша”.

Оценката на Майк Шмиц изглежда е взета под внимание в най-новата актуализация на симулацията на Драфт 2017 на сайта на DraftExpress, където Александър Везенков побада във втория кръг. Националът ни е поставен под предполагаем №55, където може да бъде избран от Бостън с пик, получен от ЛА Клипърс.

Източник: PickN'roll

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички