Оклахома удари Никс след 27-ия трипъл-дабъл на Уестбрук


Оклахома удари Никс след 27-ия трипъл-дабъл на Уестбрук
Снимка: Gulliver/Getty Images

873 0

Отборът на Оклахома Сити Тъндър победи със 116:105 гостуващия Ню Йорк Никс в среща от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

Нюйоркчани започнаха по-добре срещата и в края на първия период водеха с 12 точки при 39:27. През втората четвърт преднината на Никс достигна 17 точки, но след страхотна серия домакините осъществиха пълен обрат, прибирайки се на полувремето с аванс от 2 точки 62:60. След почивката играчите на Оклахома не изпуснаха водачеството и по този начин се поздравиха с 32-ия си успех през кампанията.

Отново над всички за Тъндър бе Ръсел Уестбрук, който завърши с 38 точки, 14 борби и 12 асистенции, записвайки своя 27-и трипъл-дабъл за сезона и общо 64 в своята кариера.

С постижението си плеймейкърът на Оклахома се нареди еднолично на третото място в класацията за най-много реализирани трипъл-дабъли в един сезон, като пред него са само легендарният Уилт Чембърлейн (31 през сезон 1967/68) и Оскар Робъртсън (41 през сезон 1961/62).

Иначе освен Уестбрук силен мач срещу Ню Йорк изигра и Виктор Оладипо, който вкара 21 точки, а Джеръми Грант добави 13 за успеха на „гръмотевиците”.

За Никс Кармело Антъни отново бе най-резултатен, реализирайки 30 точки, а Дерик Роуз се отличи с 25.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички