Никс надви Сан Антонио у дома


Никс надви Сан Антонио у дома
Снимка: Gulliver/Getty Images

695 0

Отборът на Ню Йорк Никс записа много ценна домакинска победа с 94:90 над Сан Антонио Спърс в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. Сред поредицата слаби мачове и скандали около клуба през последните седмици, снощи нюйоркчани демонстрираха, че все още не са отписали борбата за място в плейофите и то, надделявайки над един от най-силните отбори в Лигата.

След равностойно начало в Медисън Скуеър Гардън, гостите успяха да вземат минимален аванс в края на първата четвърт – 21:18. И през втората част играчите на Грег Попович продължиха да са по-ефективният тим на паркета, водени от своята суперзвезда Кауай Ленърд, и логично на полувремето те отново бяха напред в резултата – 48:42.

Обратът за Никс настъпи в началото на третата част, когато те направиха серия от 9-0. В края на този период домакините вече водеха с 3 точки при 69:65. В решаващата последна четвърт, подкрепяни от своите фенове, играчите на Джеф Хорначек показаха характер и успяха да измъкнат победата.

Огромна роля за успеха на „бричовете” изигра стрелбата им от далечна дистанция, като те реализираха 9 от своите 14 опита от тройката (64.3%). Звездата на тима Кармело Антъни бе най-резултатен с 25 точки, 10, от които дойдоха в последната четвърт. Силен мач изиграха още Дерик Роуз и Кристапс Порзингис, отличили се съответно с по 18 и 16 пункта.

За гостите над всички бе Кауай Ленърд, който вкара 36 точки, към които добави 9 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки.

С победата Никс прекъснаха серията от четири поредни загуби и вече са с актив от 23-33. Сан Антонио пък вече е с баланс от 41 победи и 12 загуби.

В друг мач от редовния сезон Детройт Пистънс постигна драматична победа със 102:101 при гостуването си на Торонто Раптърс.

Въпреки че бяха догонващи след първите три части, в заключителната Пистънс осъществиха страхотен обрат и стигнаха до успеха. Решителният кош за гостите реализира Кентавиъс Калдуел-Поуп, който се отличи с тройка 13 секунди преди финалната сирена. Домакините можеха да отвърнат, но лидерът на тима ДеМар ДеРоузън пропусна да вкара при последната атака в мача.

Иначе най-резултатен за победителите бе Тобаяс Харис с 24 точки, а 21 добави Калдуел-Поуп. За Торонто 26 точки вкара ДеРоузън, а със 17 приключи литовският център Йонас Валанчюнас.

Ето и още резултати от НБА:

Минесота Тимбъруулвс – Чикаго Булс 117:89

Сакраменто Кингс – Ню Орлиънс Пеликанс 105:99. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички