На крачка от непостижимото (ВИДЕО)


На крачка от непостижимото (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1149 0

38 387 точки. Това е рекордът за най-много точки от един играч в историята на НБА, притежание на легендата на Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Лейкърс Карийм Абдул Джабар. Никой дори не се е приближавал до центъра по този показател, но дори това не е най-впечатляващият рекорд в "лигата на извънземните".

Оскар Робъртсън може да не е най-разпознаваемото име сред масовите фенове, но той е последният човек, който имаше "triple-double" като средни статистики за цял сезон. Това стана през сезон 1961/62, когато той се превърна в единствения състезател в историята с двуцифрен брой точки, асистенции и борби. Той направи това в ера, в която имаше 40 повече атаки, в сравнение с настоящата действителност в НБА, а много играчи са били близо до това да имат средни показатели като тези на Робъртсън. Въпреки това той е единственият, който е успял да задържи подобни цифри за цял сезон.

Досега... тази нощ Ръсел Уестбрук - сърцето и душата на Оклахома Сити Тъндър, записа името си в историята. Той изравни постижението на Робертсън за най-много трипъл-дабли в историята - двамата имат по 41, а нисичкият плеймейкър на "гръмотевиците" има още 5 мача, в които може да стане едноличен лидер в престижната класация.

Освен това той е на път да достигне и до непостижимото - да има средно показатели от над 10 точки, 10 асистенции и 10 борби за цял сезон. В момента той има 31.6 пункта, 10.7 овладени топки и 10.4 завършващи подавания средно на мач и в оставащите 5 двубоя може да не вкара нито една точка, да не овладее нито една борба и да раздаде едва 16 асистенции, но това ще е достатъчно, за да стане вторият играч в историята с "трипъл-дабъл" като средни показатели в трите основни категории.

И всичко това в ера, в която отборите имат 40 нападения по-малко в сравнение със сезон 1961/62.

Няма невъзможни неща...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички