Лукойл отново е шампион на България


Лукойл отново е шампион на България
Снимка: БГНЕС

955 0

Лукойл Академик триумфира за трета поредна година с титлата в Националната баскетболна лига. Играчите на Тони Дечев спечелиха във финалната серия с Берое, след като се наложиха над своя съперник с 83:76 в мач №4 и така с 3-1 победи отново грабнаха златните медали. Тимът от Стара Загора пък остана с второто място и сребърните отличия, като зелено-белите изпращат най-добрия сезон в своята история, след като спечелиха Купата на България и трофея в Балканската лига.

Иначе днес двата тима изиграха поредния страхотен двубой помежду си. Отново пред пълните трибуни в общинската зала в Стара Загора, домакините започнаха отлично срещата, повеждайки с 8:0. Постепенно обаче „студентите” успяха да обърнат развоя в своя полза и да поведат в резултата в края на първата четвърт – 18:22. Сериозната разлика за гостите дойде във втората четвърт, когато шампионите се възползваха от спада в играта на Берое и дръпнаха с 16 точки 32:48 в края на първото полувреме.

След почивката на моменти преднината на Лукойл достигна над 20 точки, но въпреки това беройци не се предадоха и опитаха всичко, за да осъществят обрат. Въпреки че в заключителните минути разликата бе само 6 точки, до края Лукойл успя да удържи аванса си и да се поздрави с победата.

Най-резултатен за шампионите бе Дани Гибсън с 30 точки, а с 16 завърши Джером Бийн. За Берое Брандис Рос вкара 21 пункта, към които добави 6 борби и 6 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички