ЛеБрон уреди Кливланд със седми мач с Бостън Селтикс


ЛеБрон уреди Кливланд със седми мач с Бостън Селтикс
Снимка: Gulliver/GettyImages

851 0

Отборът на Кливланд Кавалиърс изравни финалната серия в Източната конференция с Бостън Селтикс на 3-3, след като взе мач номер 6 със 109:99 у дома. Кавс бяха опрени до стената, но отново феноменален мач за тима изнесе ЛеБрон Джеймс, който завърши с чудовищните 46 точки, 11 борби, 9 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър. Краля имаше 51,5 процента успеваемост при стрелбата, а от тройката бе още по-безпощаден – 5 успешни стрелби от 7 опита, за да запише седмия си мач с 40 и повече точки в плейофите през този сезон.

Отборът на Бостън започна силно в „Ти Ди Гардън“ и поведе с пет след първата част, а Кливланд рано-рано останаха без Кевин Лов, който получи удар в главата и не се върна на терена. Джеймс обаче взе нещата в свои ръце и поведе съотборниците си към ценен успех, като силно се включиха още Джордж Хил с 20 точки и Джеф Грийн с 14.

За Бостън най-резултатен бе Тери Роузиър с 28 точки, а Джайлин Браун добави 27.

По този начин шампионът на Изток ще стане ясен след седми мач с Бостън, като Селтикс могат да черпят увереност от факта, че са перфектни у дома в плейофите до този момент – 10 победи от 10 мача. ЛеБрон от друга страна изглежда решен да стигне до осмия си пореден финал в Националната баскетболна асоциация. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички