Коби Брайънт спря черна серия, Далас удари мегафаворита Кливланд (ВИДЕО)


Коби Брайънт спря черна серия, Далас удари мегафаворита Кливланд (ВИДЕО)

1200 0

Голямата звезда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт сложи край на черната си серия от 13 опита за победни изстрели в мачовете на "езерняците", а негов кош 12.8 секунди преди края донесе първа победа за годината на 16-кратния шампион.

Тя дойде след драматичен развой на срещата срещу Индиана Пейсърс в "Стейпълс Сентър" с 88:87, а "пешеходците" могат да съжаляват за изпуснатата победа, след като в третата част на моменти водеха и с 15 точки.

В 4-ата част обаче домакините направиха няколко успешни серии, а в края двубоят стана крайно драматичен. Две минути преди края Коби вкара трудна тройка за 84:82, но след това Соломон обърна развоя.

Така се стигна до последното нападение на Лейкърс, при което Коби видя вратичка и атакува към коша и от 4 метра не сбърка с кука - 88:87. Последва опит за стрелба на Рой Хибърт със сирената, но топката дори не удари ринга.

Брайънт завърши срещата с 20 точки, 6 асистенции и 6 борби, а Ник Йънг беше най-резултатен с 22. Цели 6 души от състава на Индиана завършиха с 10 и пвоече точки, но Слоан беше най-полезен с 16 точки, 9 асистенции и 7 борби.

В най-интересния двубой за вечерта Далас Маверикс надигра фаворита за титлата в НБА Кливланд Кавалиърс като гост със 109:90.

"Кавалерите" бяха без голямата си звезда ЛеБрон Джеймс, който лекува контузия, а в негово отсъствие Кевин Лав реализира рекордните си за сезона 30 точки. Това обаче се оказа недостатъчно срещу тексасци, тъй като Елис, Новицки, Парсънс и Чандлър се комбинираха за 63 точки, а от пейката Бареа реализира 14 пункта.

Затъването на легендарната организация Ню Йорк Никс продължава, след като "бричовете" загубиха с категоричното 95:82 от Милуоки Бъкс, и то у дома в "Стейпълс Сентър".

Ето и всички резултати от снощи:

Кливланд Кавалиърс - Далас Маверикс 90:109

Детройт Пистънс - Сакраменто Кингс 114:95

Маями Хийт - Бруклин Нетс 88:84

Ню Йорк Никс - Милуоки Бъкс 82:95

Финикс Сънс - Торонто Раптърс 125:109

Лос Анджелис Лейкърс - Индиана Пейсърс 88:87

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички