Кармело Антъни напусна Ню Йорк Никс


Кармело Антъни напусна Ню Йорк Никс
Снимка: БГНЕС

1140 0

Дългоочакваното напускане на звездата на Ню Йорк Никс Кармело Антъни вече е факт, съобщи ESPN. Въпреки желанието на 203-сантиметровото крило да продължи кариерата си в състава на Хюстън Рокетс, в крайна сметка от новия сезон Антъни ще носи екипа на Оклахома Сити Тъндър.

Там той ще си партнира с избрания за най-полезен играч за миналия сезон Ръсел Уестбрук и друго ново звездно попълнение в отбора – Пол Джордж. В замяна Ню Йорк ще получи тежкото крило Енес Кантер, Дъг Макдърмът, както и избор от втория рунд на Драфт '18.

Иначе Кармело Антъни бе част от Никс от 2011 година насам, като преди това игра и за състава на Денвър Нъгетс, който го избра под номер 3 в Драфта през 2003 година.

През изминалия сезон 33-годишният баскетболист, който е избиран 10 пъти в „Мача на звездите“, се отчете с 24.8 точки, 6.6 борби и 3.1 асистенции средно на мач. Въпреки че бе основният реализатор на тима, Антъни често бе обект на критики от бившия вече президент на клуба Фил Джаксън, което в крайна сметка доведе и до желанието на играча да напусне „Медисън Скуер Гардън“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички