Иван Лилов: Не бяхме достатъчно концентрирани в края и се пропукахме


Иван Лилов: Не бяхме достатъчно концентрирани в края и се пропукахме

1258 0

Баскетболистът на Балкан Иван Лилов заяви, че неговият тим не е издържал в края на мача срещу Лукойл Академик, защото играчите са загубили концентрация. Той обаче е оптимист и вярва, че Балкан може отново да победи в Правец.

„Не бяхме достатъчно концентрирани в края и тогава се пропукахме, докато те играха много по-агресивно от нас. Второто полувреме ни вкараха около 50 точки, първото 33. Тогава ни надиграха. Ако ни бяха вкарали толкова и през второто, нямаше да бъде такъв резултатът.", заяви Лилов след мача.

Относно възможността Балкан да пусне юношите в петия мач заради съдийството днес, Лилов заяви: „Това го решават ръководителите. Аз съм професионалист и излизам, за да играя във всеки мач.“

Той коментира и шансовете на Балкан в петия решителен двубой: „Мисля, че имаме сили отново да победим в Правец, веднъж го направихме. В първия мач изпуснахме стрелба и победа и в този стана същото. Пожелавам на момчетата по-бързо да се възстановят от тази загуба.“

„Финалът се печели със защита. Едва ли той ще е много красив за гледане, но всеки ще се опитва да победи и да стане шампион. Баскетболът е игра на ситуации. Треньорът каза, че сме били 35% стрелба от игра, което е много слабо, обикновено сме около 60% и това се дължи на агресивната защита на Лукойл. Не може да си мислим, че ако тръгне тройката, ще бием, ако не – няма. Играем в понеделник и се хвърляме. Ако ни тръгне, добре, иначе ще мислим други неща", добави още Лилов.

Мачът, който ще определи носителя на титлата в Националната баскетбола лига, ще се изиграе в понеделник в Правец.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички