Грозно! Нападнаха баскетболистките на Берое и техни фенове


Грозно! Нападнаха баскетболистките на Берое и техни фенове

955 0

Берое Стара Загора се класира на финал в Адриатическата лига за жени. Във втория полуфинал заралийки надиграха досегашния шампион и домакин на Файнъл 4 - Будучност с 66:64.

След края на срещата, играна в Подгорица (Черна гора) се стигна до изключително грозни сцени. Марко Мугош, който е баскетболист на Морнар и Петър Джукнич налитат на бой срещу нашите баскетболистки. Двамата скачат на бой и на част от феновете в залата, както и на президента на старозагорския клуб.

Благодарение на бързата намеса на охранителна фирма е предотвратен по-сериозен инцидент. Накрая част от българските фенове са изведени от залата. 

Въпреки неприятните сцени, Берое заслужено се класира в заключителната фаза на турнира, като финалът е днес от 18:00 срещу словенския Атлете Целе.

Така за втори път в историята на турнира български отбор е на финал, след като през 2007 година ЦСКА вдигна трофея в София след победа над хърватския Шибеник.

С дабъл-дабъл за успеха завърши Моник Рийд след 22 точки и 11 борби. Много силно включване в края имаше Милена Томова, която вкара 14 точки, а Стефка Митева добави 8 точки. За домакините Ирена Матович наниза 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички