Голдън Стейт е само на крачка от титлата в НБА


Голдън Стейт е само на крачка от титлата в НБА
Снимка: Gulliver/GettyImages

763 0

Голдън Стейт Уориърс се наложи с 118:113 над Кливланд Кавалиърс в третия мач от финалния плейоф в Националната баскетболна асоциация и е само на крачка от това да спечели титлата през настоящата кампания.

Най-резултатен за победителите отново стана Кевин Дюрант с 31 точки 8 борби и 4 асистенции, а Стеф Къри се отличи с 26 пункта, 13 борби и 6 завършващи подавания.

За гостите ЛеБрон Джеймс завърши с 39 точки 11 борби и 9 асистенции, Кайри Ървинг добави 38 пункта, а Джей Ар Смит завърши срещата с 16 точки.

„Воините” имаха преднина от 7 точки след първата четвърт, като и през втората част продължиха да поддържат преднината си, след като се оттеглиха на почивката с 6 пункта.

„Кавалерите” успяха да направят обрат след полувремето и водеха с 94-89, но след това Голдън Стейт поеха инициативата, завършвайки с трета победа в серията.

Следващата среща между двата отбора е в петък отново в Кливланд. За първи път в историята на НБА два отбора играят един срещу друг във финала за трети пореден път. Голдън Стейт спечели първото противопоставяне с Кавс през 2015 г. с 4-2, а миналият сезон ЛеБрон и компания взеха реванш - 4-3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички