Глоба от 500 хиляди долара за бутане в НБА


Глоба от 500 хиляди долара за бутане в НБА
Снимка: Getty Images/Guliver

1440 0

Националната баскетболна асоциация наложи глоба от 500 000 долара на един от акционерите в отбора шампион Голдън Стейт Уориърс. Марк Стивънс беше глобен, след като бутна гарда на гостуващия Торонто Раптърс Кайл Лаури по време на третия мач от серията за титлата в НБА, съобщава Ройтерс.

На Стивънс беше наложена и забрана да посещава мачове от лигата в продължение на 1 година. Лаури гонеше топката и падна върху зрителите на първия ред по време на четвъртата част на мача.

Стивънс го избута с една ръка, докато баскетболистът се опитваше да се изправи. Кайл Лаури обвини Марк Стивънс, че е използвал нецензурни думи срещу него. Голдън Стейт Уориърс разпространиха официално извинение към Кайл Лаури, в което казаха, че са "много разочаровани от поведението на Стивънс и то не е представително за организацията".

Треньорът на шампионите Стив Кър каза, че лично ще се извини на играча на противниковия отбор. 60-годишният Марк Стивънс е милиардер, който притежава малък дял от акциите на Голдън Стейт Уориърс. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс се намеси в скандала, като написа в социалните мрежи, че Стивънс "знаел точно какво прави" и призова за наказание. Четвъртият мач от серията е рано сутринта в събота българско време, отново в залата в град Оукланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички