Федерацията по баскетбол закри два национални отбора


Федерацията по баскетбол закри два национални отбора

1182 0

На заседание днес Управителният съвет на БФБаскетбол реши националните отбори до 20-годишна възраст за мъже и жени да не се събират за подготовка и участие в Европейско първенство през 2017 г.

Средствата, които биха се похарчили за тези отбори, ще бъдат пренасочени за селекция и работа с талантливите деца с потенциал от възрастовата група до 14 г. от двата пола.

Според президента на БФБ Георги Глушков, цитиран от BgBasket.com, най-перспективните състезатели от тези възрасти като Йордан Минчев и Николай Вангелов, ще бъдат в мъжкия национален отбор.

"Доста години 18- и 20-годишните жени имат един треньор, защото нямаме 10 по-големи момичета и винаги в 20-годишните половината момичета са по-добрите от долната възраст. Класирането също „плаче” – 28-ми от 29 отбора. Затова смятам, че трябва да спрем, да погледнем какво имаме. Тази година имаме А група за жени, които са девойки в голямата си част. Трябва да видим дали сред тези момчета има такива, с които следващата година да покажем нещо, да подобрим класирането. Това решение е само за 2017 година".

Освен това УС реши да подпомогне баскетболните клубове частично с по 0.50 лв./км. за извършени транспортни разходи за участието им в първенствата от сезон 2016/2017.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички