Един "син" момент за историята


Един "син" момент за историята

2448 0

15.02.2015 г. - големият ден за "Синя" България най-после дойде. За баскетболния Левски тази дата беше всичко или нищо. Това, което предстоеше да се случи, щеше да помогне за оцеляването на тима до края на сезона или да погуби всякакви надежди за спасението на отбора.

Емоциите се усещаха още преди да влезеш в залата. Около два часа преди началото на мача „сините“ фенове започнаха да се събират пред входовете на "Арена Армеец". Имаше и малки групи привърженици, които пееха песни и загряваха за предстоящото шоу. Всички очакваха да станат свидетели на нещо невиждано.

Мнозина не вярваха, че Левски ще напълни залата. Съмнения имаха дори някои от участниците в шоуто. „Сините“ обаче успяха! Те изпълниха "Арена Армеец" и засвидетелстваха подкрепата си към любимия отбор. Всички усилия и компромиси на Константин Папазов и баскетболистите му бяха възнаградени. Не е лесно да играеш, без да получаваш заплата в продължение на месеци, да откажеш оферти от водещи клубове, само за да помогнеш на отбора си да оцелее. Няма по-голяма награда от обичта на феновете, а играчите на Левски бяха щедро възнаградени.

Залата никога не е била толкова пълна на баскетболен мач. Единствено срещите на националния отбор на България по волейбол са имали по-висока посещаемост. За концерти тук не говорим.

„Шоу на обединението“ – така може да бъде наречено това, което се случи в неделя в "Арена Армеец". В залата имаше малки и големи, фенове от няколко поколения, пристигнали от различни части на страната, всички дошли да помогнат на отбора си.

Баскетболисти и футболисти заедно сътвориха едно незабравимо преживяване за всеки, който е бил в залата.

Феновете се бяха подготвили с хореография и не спираха да пеят и скандират имената на своите любимци. Новият наставник на футболния Левски Стойчо Стоев също беше посрещнат с бурни аплодисменти, въпреки че до скоро беше начело на един от основните съперници на "сините" - Лудогорец.

Имаше притеснения да не се стигне до инциденти, особено след сцените по време на мача на Левски със сръбския Партизан. Нищо подобно обаче не се случи. Атмосферата беше положителна от началото до самия край. Дори да не симпатизираме на Левски, редно е да признаем, че зрелището си заслужаваше.

„Сърце, душа за Левски София“ – с този припев започна шоуто и с него завърши. „Сините“ привърженици дадоха сърцата и душите си за своя тим.

„Никога не ще останеш сам!“ – това беше мотото на спектакъла. Вчера Левски не беше сам. 10 000 фенове бяха с него в борбата му за оцеляване. Сега обаче идва трудното – да покажат, че са с отбора и в предстоящите мачове на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички