Драмата продължава: "Палачът" на САЩ отпадна на крачка от големия финал


Драмата продължава: "Палачът" на САЩ отпадна на крачка от големия финал
Снимка: Getty Images/Guliver

1254 0

Отборът на Аржентина се класира за финала на Световното първенство по баскетбол за трети път в историята си, след като победи Франция с 80:66 във втория полуфинал от Мондиала в Китай. По-рано днес място в решаващия мач за титлата си осигури и тима на Испания след успех над Австралия с 95:88 след две продължения.

В Пекин Аржентина изигра страхотен мач срещу отбора на Франция, който на четвъртфиналите отстрани фаворита за титлата САЩ, като отново над всички бе ветеранът Луис Скола. 39-годишният Скола бе неудържим и допринесе с 28 точки, 13 борби и 2 асистенции за успеха на своите.

Аржентинците стояха по-добре на игрището през цялото време, като спечелиха и четирите части и не оставиха съмнения в превъзходството си. Габриел Дек добави 13 точки за успеха, а плеймейкърът Факундо Кампацо се отчете с 12 точки, 7 борби и 6 асистенции. Лука Вилдоса също се включи силно от пейката с 10 точки за 15 минути игра. За Франция най-резултатни бяха Еван Фурние и Франк Нтиликина с по 16 точки, но Руди Гобер бе далеч от най-доброто си ниво завърши с едва три точки.

По този начин Аржентина се класира за трети път на финал на Мондиал след спечелената титла през 1952-ра година и загубения финал през 2002-ра година. Двубоят за титлата ще бъде в неделя от 15:00 часа българско време, а преди това от 11:00 часа Франция и Австралия ще определят бронзовия медалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички