Да вземеш 25 милиона долара за няколко часа в един отбор...


Да вземеш 25 милиона долара за няколко часа в един отбор...
Снимка: Guliver/GettyImages

2984 0

Кармело Антъни е един от най-добрите баскетболисти в последните 15 години в НБА, но през последните 2 сезона играта му регресира сериозно и се стигна до там, че почти никой отбор в НБА не го иска в състава си срещу колосалната заплата, която трябваше да получи в последния сезон от контракта си.

Стигна се до там, че последният му отбор - Оклахома Сити Тъндър, го трансферира в Атланта Хоукс, а "ястребите" се възползваха от опция за прекратяване на договора, която е заложена в договора между играчите и НБА. Те се разбраха с Кармело Антъни да прекратят договора му, изплащайки му почти цялата сума от 27.9 милиона долара, която беше заложена в последната догина от контракта му.

Благодарение на тази опция, която има в НБА, Антъни ще може да избере сам следващия си отбор, с който да подпише срещу 2.4 милиона долара - минималната сума, срещу която може да подпише със следващия си клуб. Това ще е Хюстън Рокетс, който ще го вземе до няколко дни.

По този начин, за само няколко часа, Кармело Антъни си припечели над 25 милиона долара само от един отбор, в който прекара едва няколко часа и дори не се наложи да пътува до Атланта, за да разтрогне. На всичкото отгоре ще може да продължи кариерата си в тим по негов избор. Добра сделка, нали?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички