Часове преди драфта: Ето кой отбор от НБА може да избере Везенков


Часове преди драфта: Ето кой отбор от НБА може да избере Везенков
Снимка: Twitter

2098 0

Най-талантливият български баскетболист Александър Везенков ще участва в драфта на НБА, който ще се проведе в нощта на четвъртък срещу петък. Въпреки че той ще остане в Барселона поне още един сезон, тази нощ той ще разбере дали ще бъде избран с един от 60-те избора, които имат организациите в НБА.

Според анализа на Сам Весени от Sportnig News, крилото на каталунцитет ще бъде избран под №58 - избор, който принадлежи на Ню Йорк Никс.

"Бричовете" имат много добре развита скаутска система в Европа, което беше доказано от привличането на никому известния Кристапс Порзингис под №4 в драфт 2015. Организацията е следила изявите на Везенков, който може да пасне на "триъгълното" нападение, което използва отбора. В анализа на медията се споменава, че българинът има високо баскетболно IQ, страхотна стрелба и добро придвижване по корта.

Анализаторът на ESPN Кевин Пелтън, който базира всичките си материали на сериозни статистически данни, дори праща Везенков в топ 30 на талантите в драфта през тази година. Чад Форд - драфт експертът на ESPN, оставя крилото извън първите 60 в предстоящия драфт.

Други организации, които следят Везенков, са Вашингтон Уизърдс и Денвър Нъгетс. И двата тима могат да изпозлват избора си във втория кръг на драфта, за да вземат българина, който от всички експерти е сочен за един от идеалните кандидати за "draft and stash" - да бъде избран в драфта, но да остане в настоящия си тим, за да продължи развитието си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички