Бостън с пълен обрат в серията с Чикаго (ВИДЕО)


Бостън с пълен обрат в серията с Чикаго (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

797 0

Бостън Селтикс осъществи пълен обрат в серията с Чикаго Булс от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. В мач номер 5 „келтите” надделяха като домакин със 108:97 и така вече водят с 3-2 победи, въпреки че в началото на серията изоставаха с 0:2.

Иначе двата тима изиграха много равностоен мач, който се реши в последната четвърт. Началните минути бяха за гостите, които се откъснаха напред с минимална преднина. В края на частта обаче Бостън успя да обърне и да поведе с 23:20. Домакините запазиха аванса си и на почивката – 52:50. Разликата между двата тима продължаваше да е много малко и през третата част, която завърши при 81:79, но този път в полза на Чикаго. Решаващата за изхода на двубоя бе последната част, която бе спечелена категорично от домакините с 29:16.

С по 24 точки за успеха се отличиха Айзея Томас и Ейвъри Брадли, а с 21 точки, 9 асистенции и 7 борби приключи центърът Ал Хорфорд. За „биковете” , които и в този мач бяха без основния си плеймейкър Ражон Рондо, Дуейн Уейд бе най-резултатен с 26 точки, към които добави 11 борби и 8 асистенции. Звездата на тима Джими Бътлър завърши със скромните за него 14 пункта. Мач №6 от серията е в Чикаго.

В друг двубой от плейофите в Източната конференция Вашингтон Уизардс победи като домакин със 103:99 Атланта Хоукс и по този начин поведе в серията с 3-2 победи. Брадли Бийл бе най-резултатен за победителите с 27 точки, а с дабъл-дабъл от 20 пункта и 14 асистенции записа Джон Уол. За „ястребите” 29 пункта вкара Денис Шрьодер, а с 21 плюс 11 борби завърши Пол Милсап. Следващият двубой от серията е в Атланта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички