Бостън надви ЛА Лейкърс за десета поредна победа


Бостън надви ЛА Лейкърс за десета поредна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

980 0

Отборът на Бостън Селтикс записа десета поредна победа през редовния сезон в Националната баскетболна асоциация. В своята зала „ТД Гардън“ играчите на Брад Стивънс очаквано се наложиха над Лос Анджелис Лейкърс със 107:96. Домакините водиха през почти целия двубой, като през първото полувреме преднината им на моменти достигаше 20 точки. След почивката гостите поизравниха играта, но така и не успяха да стигнат до обрат.

Най-резултатен за Селтикс бе центърът Арон Бейнс, който приключи с 21 точки, а с по 19 и 18 се отличиха съответно Кайри Ървинг и Маркъс Морис. За „езерняците“ с по 18 пункта завършиха Брандън Инграм и Джордан Кларксън.

След успеха си Бостън продължава да е лидер в Източната конференция с актив от 10 победи и 2 загуби. Лейкърс пък е 11-и на Запад с баланс от 5 победи и 6 поражения.

В друг мач, игран рано тази сутрин, шампионът Голдън Стейт Уориърс се наложи със 125:101 над гостуващия Минесота Тимбъруулвс. За домакините, които в този мач бяха без Кевин Дюрант, Клей Томпсън вкара 28 точки, а Стеф Къри добави 22 за петата поредна победа на своя тим и общо девета от началото на сезона. За гостите от Минеаполис крилото Андрю Уигинс записа 17 точки, а с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби завърши Карл-Антъни Таунс.

Ето и още резултати от НБА:

Орландо Меджик – Ню Йорк Никс 112:99

Детройт Пистънс – Индиана Пейсърс 114:97

Финикс Сънс – Маями Хийт 115:126.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички