Балкан не издържа в края и не успя да вземе титлата, мач №5 е в Правец


Балкан не издържа в края и не успя да вземе титлата, мач №5 е в Правец

1219 0

Балкан (Ботевград) не успя да зарадва "Арена"-та с титла след 26-годишна пауза, след като Лукойл Академик оцеля и спечели с 80:78 мач №4 от финалната серия на Националната баскетболна лига.

Мачът имаше интрига през цялото време и в нито един момент който и да е от двата тима не се откъсна в резултата. Стигна се до там, че до последните секунди на мача не се знаеше победителя.

В последната минута на срещата "студентите" влязоха с 2 точки аванс, но около 40 секунди преди края Иван Лилов вкара тройка, превръщайки се в първия баскетболист на Балкан отбелязал от зоната (освен Павел Маринов) - 76:75.

Последва постепенно нападение на Лукойл, като на позиция на тройката се озова Драгович, който успя да вкара, 6 секунди преди края на нападението - 76:78.

В следващото нападение Иван Лилов беше фаулиран и опитният гард, който не записа от най-добрите си мачове, не трепна и изравни резултата от наказателната линия - 78:78 12 секунди преди края.

Точно тогава настъпи решаващият момент. При вкарване на топката в игра Стаменкович фаулира Тери Смит и американецът вкара двата фаула - 78:80. Последва опит на Лилов от тройката, но неуспешен - загуба за Балкан и решаващ 5-и мач в Правец.

Домакините ще имат сериозни претенции към ръководенето на срещата, като през всичките 40 минути имаше доста странни решения на съдийската бригада в полза на тима гост в "Арена Ботевград".

Феновете на Балкан пък ще трябва да се надяват техните любимци да покорят за втори път Правец, след като вече го направиха веднъж - в мач №2 от серията.

Иначе за победителите най-полезен безспорно беше Веселин Веселинов, който от пейката записа 25 минути игра. В тях обаче той реализира 17 точки и добави 8 борби, записвайки "0" в секцията за грешки. Освен това той даде ключовата асистенция за Драгович, който реализира тройка секунди преди края. Смит, Драгович и Захариев добавиха съответно 16, 15 и 13 точки.

За домакините Павел Маринов вкара 21 точки, но при стрелба едва 4-17. Нито един от играчите на Балкан нямаше ден в стрелбата, като общият процент беше едва 34.8, а от тройката положението беше още по-лошо - 25%.

Решаващият мач е в понеделник в Правец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички