Балансът на силите в НБА се променя - суперзвезда подаде молба за трансфер

В последните годините НБА е подложен на тотална доминация на един отбор - Голдън Стейт Уориърс. Това обаче е напът да се промени, след като един от най-добрите баскетболисти - Антъни Дейвис, пожела да напусне Ню Олриънс Пеликанс и да премине в "претендент за титлата", информира агентът на играча Рич Пол пред ESPN.

Ръководството на отбора е било информирано, че Дейвис няма да поднови договора си след края на следващия сезон и, ако не бъде трансфериран в друг тим, Пеликанс ще се разделят с него без да получат каквато и да е компенсация.

Лука "на квадрат": Как е редно да се славят балканските страни

През последните няколко месеца страните на Балканите се прочуха по целия свят благодарение на своите посланици... но онези "посланици", които тръ...

Молбата за трансфер на Дейвис идва седмица и половина преди края на трансферния период в НБА. От неговия лагер неслучайно избраха сега да обявят намерението си, а не след края на настоящия сезон. Слабо пазена тайна е фактът, че самият играч иска да премине в Лос Анджелис Лейкърс. В същото време Пеликанс могат да вземат най-много играчи и избори в драфта от Бостън Селтикс, но "келтите" могат да предложат сделка за Дейвис едва след 1-и юли. Причината е рестрикция двама играчи с еднакъв тип втори договор в НБА да играят в един тим. В момента със същия контракт в селекцията на Селтикс е гардът Кайри Ървинг.

Интерес към центъра на Пеликанс имат всички отбори в НБА, тъй като е сред най-добрите играчи в послените 3 години. Самият играч разкри преди сезона, че иска да играе на най-високо равнище и за бъдещето му е важно да играе в отбор с претенции към титлата. Пеликанс така и не съумяха да изградят шампионски отбор около него и сега ще трябва да го трансферират час по-скоро, за да вземат максимално много добри играчи и избори в драфта, с които да започнат процес на преизграждане на отбора.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!