3 неща, които научихме тази нощ в НБА: Как го правиш, Ръс??


3 неща, които научихме тази нощ в НБА: Как го правиш, Ръс??

1712 0

"3 неща, които научихме тази нощ в НБА" е рубриката на Sportline.bg и Иво Вецев, свързана с най-доброто първенство по баскетбол на планетата. Тя проследява най-интересните теми в последните 24 часа, които със сигурност интересуват феновете на играта, които не могат да следят денонощно любимците си в "лигата на извънземните".

Ръсел, какво правиш, Ръсел?

Помните ли, когато в едно от изданията на рубриката на писах, че Уестбрук не може да вкара Оклахома Сити Тъндър в плейофите на Западната конференция сам? Боже, в колко голяма грешка съм бил. Пойнт-гардът на "гръмотевиците" записа 5-и трипъл-дабъл в последните 6 мача, като този път вкара "едва" 30 точки, даде 17 асистенции и овладя 11 борби. Това стана при победата на Оклахома над Торонто със 108:104, която остави Тъндър в първите 8 отбора с победа повече от Ню Орлиънс Пеликанс. Уестбрук играе в собствено измерение в момента, което трябва сериозно да плаши съперниците на Оклахома до края на редовния сезон и най-вече отборите, които ще имат "удоволствието" да се изправят срещу бившия шампион на Запад. Кевин Дюрант все още го няма, като неговата липса дори не се усеща, тъй като Уестбрук е човекът отбор, а най-важното в невероятната му серия е, че той почна да подава. Завръщането на Дюрант едновременно ще освободи място за атака към коша на Ръс и ще намали грешките на гарда, който снощи записа 9. Това обаче е напълно нормално, когато в над 25% от игровото време топката е в неговите ръце. Пазете се от Ръсел, пазете се от Оклахома. "Гръмотевиците" ще бъдат в плейофите и е много възможно да не отпаднат в първия кръг.

Тим Дънкън пропусна.... за пръв път през кариерата си

Крилото на Сан Антонио Спърс, който кара 4-та младост в НБА, се отчете с първия си двубой в "лигата на извънземните", в който не вкарва кош.

За момент ще се замислите, че Дънкън вероятно не е и в топ 5 в класацията за поредица от мачове с кош от игра, но "Тими", както го нарича Грег Попович, беше в серия от 1 310 мача от редовния сезон, в които е вкарал, а добавяйки 234 мача от плейофите, числото удря 1544. Това е с над 300 повече от второто постижение в историята, което принадлежи на Майкъл Джордан. Ако досега не вярвахте, че Тими е в топ 10 на най-легендарните играчи в лигата, по-добре повярвайте. Малко хора бият Джордан в класация за точки.

Иначе Дънкън стреля 0-8, вкара 3 точки и овладя 8 борби за победата на Сан Антонио над Чикаго Булс, която се дължеше на Тони Паркър, който....

...най-накрая се завърна!

Френският гард беше определян като най-добрият в Западната конференция. В последните 3 години неизменно е част от спора за MVP на редовния сезон, а заради неговата игра Сан Антонио удължи кариерата на Тим Дънкън, а и тази на Ману Джинобили. Досега през сезона обаче нямаше и следа от най-добрия гард в лигата, който в първите 50 мача за сезона просто отказваше да играе. Стигна се до там, че Скип Бейлес - най-устатият журналист на ESPN и верен фен на Спърс да го нарече най-слабият стартиращ гард в лигата.

Е, Тони е на път да се завърне, като вчера изригна с 32 точки в коша на Чикаго Булс, като така и не се намери човек, който да го спре. Той разчленяваше защитата, дирижираше отлично темпото и раздаваше типичните си прости, но крайно ефективни пасове, с които Спърс успяха да неутрализират силната защита на "биковете". В последните мачове Паркър показва сериозно подобрение във формата си, а това може да плаши...всички в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички