3 неща, които научихме тази нощ в НБА?


3 неща, които научихме тази нощ в НБА?

1340 0

Sportline.bg има удоволствието да ви представи новата си рубрика за баскетбол "3 неща, които научихме тази нощ в НБА"? Нейната цел е да ви информира за най-важните неща, които са се случили в най-доброто баскетболно първенство на планетата, като вместо да ровите из чужди сайтове и чужди източници, да имате място, където ще може да намерите най-интересните и най-коментираните теми в НБА от последните 24 часа.

Атланта Хоукс е първият отбор в плейофите

НБА вече е в българския ефир, така че интересът към първенството със сигурност ще се вдигне. Ако чуете обаче някой да споменава, че е очаквал Атланта Хоукс да е най-добрият отбор в шампионата до момента, то той ви лъже. НИКОЙ, дори в Атланта, не е предполагал, че "ястребите" ще са такъв фактор и ще водят в Източната конференция в началото на март.

Тимът на Майк Буденхоузър затвърди доминацията си тази нощ, след като победи със 104:96 гостуващите Хюстън Рокетс. Вярно, "ракетите" бяха без Джеймс Хардън, но изиграха много силен двубой, а Донтей Монтеджунас остана на 2 борби и 3 асистенции от трипъл-дабъл. Нищо от това нямаше значение, когато в последната четвърт Джеф Тийг и Денис Шруудър (Шрьодер, както ви е удобно) се развихриха, а Атланта спечели със 17 точки разлика, обръщайки двубоя. Хоукс определено са сензацията на настоящия сезон и вече и на теория са в плейофите. Към момента отборът е с 10 победи повече и 10 загуби по-малко от Торонто (втори в класирането в Източната конференция), като ще е цяло чудо, ако някой измести Хоукс от първото място и домакинското предимство в плейофите на Изток. Освен това Атланта са фаворити и за титлата в редовния сезон, тъй като на Запад буквално е "клане" и едва ли Голдън Стейт ще издържи на темпото на Хоукс, които освен това имат и по-лека програма до края на сезона.

Не пренебрегвайте Атланта и очаквайте финал Хоукс - Кавалиърс в Източната конференция. Другите отбори са просто с класа под тях. Да, дори Чикаго.

Никс са най-жалкият отбор в НБА

"Медисън Скуеър Гардън" е най-популярната зала в световен мащаб. Това съоръжение е видяло безброй епични мачове, невероятни концерти, велики мероприятия. Сега, най-популярната арена на планетата е принудена да домакинства на жалкото подобие на баскетболен отбор, което представляват Ню Йорк Никс. "Бричовете" почнаха сезона с надежда, че Фил Джаксън ще промени културата. Да, промени се - сега легендарната организация е не само сред посредствените отбори. Сега Никс са най-посредственият отбор, с най-слаби показатели. Зен Мастъра получава 12 милиона на сезон (най-високо платения президент на баскетболните операции в историята), но този сезон е пълен провал и за него, и за целия отбор. И ако действително вярваме в приказките за "цялостната картина", то Джаксън допусна една грешка, която не трябваше - позволи на Кармело Антъни да игра два месеца с контузия в коляното, която в крайна сметка може да го извади за старта на следващия сезон. Припомняме, че Мело подписа 5-годишен договор за 120 милиона долара през миналото лято.

Защо се присетихме за Никс? Вчера Сакраменто Кингс - друг посредствен към момента отбор, удари Никс със 124:86. В "Медисън Скуеър Гардън". Нашите съболезнования са с феновете на Никс, част от които са огромни мазохисти.

ЛеБрон Джеймс с ново постижение

Тепърва ще отбелязваме постижения и рекорди на най-добрия действащ играч в НБА. Статистически, сезонът на Краля е достас успешен и би трябвало да е сред лидерите във вота за MVP на редовния сезон. Абсурдно добрата му игра през годините обаче не го поставя дори в тройката. Това обаче не му пречи да задминава легенда след легенда по пътя му към безсмъртието.

Вчера той наниза 27 точки в коша на Бостън Селтикс по време на победата на неговия Кливланд Кавалиърс. С това той мина покрай Рей Алън за №21 във вечната класация за най-много точки в НБА. ЛеБрон е едва на 30 години и тепърва ще влезе в топ 10. Преди няколко дни той задмина Скоти Пипън за най-много асистенции на крило в лигата, а до края на кариерата си едва ли ще има много класации, в които няма да е в топ 10. Благодарни сме на баскетболните богове, че след Майкъл Джордан ни подариха Коби Брайънт, а сега и ЛеБрон. Нямаме търпение за следващия абсурдно талантлив атлети в НБА.

Топ 10 на изминалата вечер:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички