Ето защо Ивет Лалова има шанс за медал в Рио 2016


Ето защо Ивет Лалова има шанс за медал в Рио 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

5572 0

Ивет Лалова е една от трите състезателки на България в леката атлетика в Рио 2016, която има шанс за медал - другите две са Габриела Петрова и Мирела Демирева. Разбира се, става въпрос за дисциплината 200 метра гладко бягане, защото на 100 метра Ивет няма никакъв шанс срещу Дафне Схипърс и тъмнокожите газели от САЩ и Ямайка, като самото ѝ евентуално присъствие на финала ще бъде страхотен успех.

На 200 метра обаче ситуацията е по-различна, като уточняваме, че не говорим за титла, защото голямата фаворитка тук е Дафне Схипърс - холандската сензация.

Ямайка вероятно няма да бъде очаквания голям фактор, защото Шели-Ан Фрейзър-Прайс може и да получи честта да бъде знаменосец (само защото Юсейн Болт е над тези неща и дори се чудеше дали да посети церемонията по откриването), но не е в същата форма от Лондон 2012 и последвалите големи турнири.

Дупката за среброто и бронза на 200 метра може да бъде запълнена от Лалова, защото освен Фрейзър-Прайс, Ямайка разчиташе на 24-годишната Илейн Томпсън (сребро от Световното в Пекин 2015), но тя дълго време беше контузена и не се подготви по най-добрия начин за Рио.

САЩ разчита основно на Тори Бауи, но тя е по-добра в късата дисциплина, а да не забравяме, че ще трябва да се фокусира и в дългия скок. Ариана Уошингтън е другото интересно име в отбора на Щатите, но тя е още на 19 години и тепърва ще трябва да се справя с напрежението на Олимпиада, като може да се отбележи, че и тя по-скоро е по-добра на 100 метра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички