Суперзвездата на плажния волейбол в Рио 2016 е двойник на 100 кила


Суперзвездата на плажния волейбол в Рио 2016 е двойник на 100 кила
Снимка: Guliver/Getty Images

1560 0

Адриан Карамбула е голямата звезда на плажния волейбол на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той в тандем с Алекс Рангиери представя Италия на турнира на плажа "Копа Кабана".

Карамбула е автор на най-атрактивния сервис в спорта - т.нар. "слънчев сервис", при който топката е пратена високо и пада почти отвесно. Заради този нестандартен прийом прякорът му е "Mr Skyball" (Мистър Скайбол).

Рангиери и Карамбула са двойка от 2015 година и оттогава променят изцяло представата за плажния волейбол - освен със слънчевия сервис, те се отличават и с други нестандартни отигравания като атака на втора топка, пас над главата, който преминава в противниковото поле, а самият Карамбула играе с лява ръка, за да затруднява допълнително съперниците.

Карамбула не е италианец, той дори не говори езика. Той е от Уругвай и през 2013 година се среща на турнир във Флорида с Рангиери, като двамата изиграват няколко двубоя и си проличава, че си допадат.

В последствие те решават да станат официален спортен тандем, а Рангиери прави всичко възможно да осигури на Карамбула италиански паспорт, за да може да стане негов партньор и да представят страната на международни турнири.

Те двамата вече имат две победи в надпревари от Световния тур и са трети в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички