Подай допинга там...


Подай допинга там...
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2117 0

8-о място. След има няма една седмица на състезания в Рио де Женейро това е върховото постижение на българите. Да, имаме още много спортисти. Някои от досегашните се се представиха повече от успешно. Но е факт - най-доброто ни класиране е 8-о място, дело на Антоанета Бонева.

Медалите са толкова далеч от нас, че дори не виждаме откъде може да дойде някой ценен метал, с когото после да се изредят да се снимат всички политици на власт и в опозиция. Но пък за допинга... каквото и да кажем, ще бъде малко, защото България изгърмя първа.

Медал не сме помирисали, обаче Силвия Дънекова я надушиха и вече изгърмя. Чакаме "Б" пробата да потвърди новината, въпреки че е неизбежно и ясно какво ще стане. Твърди се, че е било нужно да бъдат направени няколко проверки на кръвта, за да се потвърди наличието на ЕПО - допингът, който завинаги очерни името на легендата Ланс Армстронг. Очаквайте всичко да бъде извъртяно така, че всички са срещу нашите и че медицината бърка.

Сериозно ли?! Силвия Дънекова има 14-о място на Световно първенство, злато на Балканиада, национален рекорд на 3000 м стипълчейз и... това е.

"Неудобна съм"... на кого е неудобна, никой не знае. Защо, аджеба, ѝ е да ползва забранени стимуланти, след като разликата с "големите" е колосална? Защо, аджеба, ако някой друг е "подхвърлил" веществото, му е да го прави? Има още 200 хиляди въпроса, започващи с думичката "защо", но истината е, че няма абсолютно никакво значение. НИ-КАК-ВО!

Уж "развиващата" ни се лека атлетика, която се носи на лаврите на инцидентни успехи и чудото на медицината Ивет Лалова, роди колосален гаф, с който ще ни помнят дълги години. Медал може и да не вземем, но пък за допинг сме първи. И дори не е ш*баният меладоний, за който се изписаха тонове статии, анализи, коментари, дисертации и т.н. и т.н.

Анкета преди Рио 2016 е показала, че над 70% от българите очакват добро представяне на българските спортисти. Не е уточнено по коя скала точно, но в България сме добри по корупция, по схеми, по неграмотност, по безработица. Сега сме добри и на допинг...

И няма никакво значение кой, откъде, как и по какъв начин е виновен. Ако проба "Б" бъде отрицателна, може да последва оневиняване и изчистване на името на Дънекова, а и на България, макар че историята звучи позната (апропо - българските щанги). Колко пъти обаче проба "Б" е дала отрицателен резултат?

Във време, в което един спортист дава по 3 проби за закуска, българин дава положителна допинг проба за средство, което е станало най-известното в света преди десетилетие. Как, по дяволите, е възможно да се допусне подобно нещо?!?

Може би е крайно време да закрием спорта у нас. Големите ни таланти имат по-голям шанс, приемайки оферти от чужбина. Ние пак ще им се радваме, защото знаем, че наши хора успяват да реализират таланта си. Или поне биха го реализирали с по-чисти медикаменти, а не такива, които ще ги открие и куче на летището.

Като заговорихме за закриване на спорта, току виж сме закрили и държавата. Но да не ставаме максималисти, всяко нещо с времето си...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички