Победата на Елица Янкова е вдъхновение за нас, а не реклама за вас!


Победата на Елица Янкова е вдъхновение за нас, а не реклама за вас!

1533 0

Първият медал за България на Олимпиадата в Рио вече е факт. Донесе го 21-годишната Елица Янкова, с което донесе едни от малкото поводи за радост и гордост на българския народ.

Вместо да се насладим на триумфа и на вдъхновяващия пример на това младо момиче, на нас ни се налага да слушаме телешкия възторг на хората, които унищожиха българския спорт и ни накараха смирено да се молим за медал.

Същите тези, които се скриха по дупките си когато избухна допинг скандала със Силвия Дънекова и обясниха, че за всичко си е виновна състезателката. Отново тези, които са оставили българските спортисти да тренират в ужасяващи условия, но са първа писта когато трябва да режат лентички и да си приписват заслуги, за да легитимират присъствието си..

Съшите хора, които се сещат за спорта едва когато има Олимпиада, за да си направят реклама, отивайки в другата крайност, харчейки неразумно и безсмислено.

Но ...“разни хора, разни идеали“ е написал поетът. Да оставим настрана тези „малки“ хора и да обърнем внимание на Елица Янкова, защото тя наистина го заслужава.

Тя е истинският носител на българския дух и воля за победа. Това момиче се превърна в символ на непримиримостта и доказа, че с желание и борба (във всеки смисъл) няма невъзможни цели и мечти.

Предстои да разберем дали тя ще е единствената „бяла лястовичка“ за България или ще имаме още някой успех. Но едно нещо е сигурно- въпреки всичко българският дух е жив. Макар и с разбита държава, хаос на всички нива и нищожни инвестиции в спорта, ние все още се борим.

Защото сме БЪЛГАРИ!

ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ, ЕЛИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички