Кошмарните инциденти на Игрите в Рио 2016 (ВИДЕО)


Кошмарните инциденти на Игрите в Рио 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

20822 0

Организаторите на Олимпиадата в Рио са подложени на критики заради няколко сериозни инцидента с травми на атлети в първата седмица на Игрите. Серия ужасяващи наранявания, включително счупени крайници, счупен гръбнак, травми на врата и др., хвърлят сериозна сянка по отношение на сигурността в Рио.

Някои от инцидентите бяха наизбежни, но други се дължат на лоша организация, пише Мирър. Мнозина вече се питат дали Олимпиадата в Бразилия няма да е най-опасната в историята. Това са трите най-тежки случая в първата седмица на Игрите.

Счупеният гръбнак на Флютен

Холандката Анемийк Флютен пострада сериозно след падане по време на индивидуалната надпревара по колоездене на шосе. Флютен беше лидерка в класирането десетина километра преди финала, когато при спускане загуби контрол на завой на мокрото от дъжда трасе и падна.

Тя се вряза право в циментовия бордюр на шосето, губейки лидерската си позиция и почти сигурната титла. Веднага стана ясно, че Флютен е счупила гръбнака си, а в интензивното отделение на болница в Рио де Жанейро установиха, че счупените й прешлени са 3. В същата отсечка по време на състезанието при мъжете паднаха и Винченцо Нибали и още редица други колоездачи.

Счупеният крак на Саид

Световният шампион по спортна гимнастика Самир Аит Саид счупи крака си по ужасяващ начин на прескок по време на квалификациите.

След отскока си французинът се приземи злощастно на левия си крак и го счупи, изкривявайки го зловещо.

Гимнастикът ведната бе поет от парамедици, които в последствие обаче изпуснаха носилката със Саид при качването й в линейката.

Дауни се приземи на врата си

Британската гимнастичка Ели Дауни падна изключително болезнено на врата си по време на състезание. В отборното състезание на отделните уреди Бауни изпълняваше упражненията си на земя, като след едно превъртане изгуби баланс и се приземи с цялата си тежест на врата си. След инцидента Дауни се изправи и опита да продължи състезанието, но се отказа да прави упражнения на последния си уред.

Инциденти се случиха още на пистата за колоездене на закрито със сблъсък между състезатели и на гребния канал, където заради неподходящите условия няколко лодки се обърнаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички