Антъни спаси САЩ от чудовищен срам на Игрите в Рио


Антъни спаси САЩ от чудовищен срам на Игрите в Рио
Снимка: Guliver/GettyImages

1423 0

Австралия едва не поднесе сензацията в баскетболния турнир, след като "кенгурата" паднаха с едва 10 точки от суперфаворита САЩ. Американците стигнаха до инфарктно 98:88 в третия си мач на Игрите в Рио.

Американците изиграха скандално слабо първо полувреме и на моменти губеха с близо 9 точки. Единствено играта на Кармело Антъни вървеше, което помогна на тима да изостава "само" с 5 точки до почивката.

Кайри Ървинг и Кевин Дюрант стреляха едва 4 точни от 17 опита, а в защита звездите от НБА играеха безобразно, позволявайки на Милс и Богът да се обединят за 28 точки до почивката.

Играчите в синьо заиграха на по-високи обороти в началото на третата четвърт и поведоха набързо с 8 точки. Пати Милс обаче сложи край на серията на САЩ с две бързи тройки и няколко отлични отгиравания - равенство 67:67.

Нервите взеха връх, но 32.2 секунди преди края Дреймънд Грийн с кош и фаул даде аванс от 3 точки на своите. Точно до този момент САЩ имаше 24 шута повече от своя съперник, но трагичният процент (под 40 точност) пречеше на тима да поведе с повече) - 70:67 преди последните 10 минути.

"Кенгурата" откриха частта с 5:0 преди Антъни да изравни отново резултата за 72:72. В следващите минути Кармело Антъни с 9 поредни точки даде аванс от 7 точки на своя тим, с което почти предреши двубоя.

Американците водеха с 8 точки и отново се отпуснаха, с което позволиха на Милс и Делаведова да съкратят пасива на Австралия отново до 4 точки. Те обаче продължиха да губят борби в защита, с което САЩ спокойно овладя играта до края и спечели двубоя със 98:88.

Героят за американците беше безспорно Кармело Антъни, който вкара 31 точки, включително 3 поредни тройки в решаващата 4-а част. От останалите играчи единствен Кайри Ървинг оправда доверието на своя треньор, и то най-вече с представянето си в последните 10 минути.

Пати Милс наниза 30 точки за Австралия, Богът добави 15, а Матю Делаведова регистрира 11 точки, 11 асистенции и 6 борби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички