ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Реал Мадрид - Манчестър Сити


ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Реал Мадрид - Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2901 0

След като вече е ясен първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига - Атлетико Мадрид, време е да се разбере и кой ще е съперникът му. След по-малко от 16 часа всичко ще е ясно – кой обаче има по-големи шансове?

Реал Мадрид – Манчестър Сити, 21:45 часа, 4 май

Абсолютен фаворит в този двубой е испанският колос. За по-доброто настроение на белите помага и новината, че Кристиано Роналдо се чувства по-добре и нищо чудно дори да се появи на терена, макар че едва ли португалецът ще бъде рискуван, дори да има най-малко съмнение относно физическото му състояние. И при Сити има важни липсващи – Давид Силва е контузен, няма го и Яя Туре, който специално този сезон обаче е далеч от най-добрата си форма.

Дори без Роналдо Реал изглежда в много по-добро състояние от Сити. В отсъствието на португалецът Гарет Бейл пое лидерските функции в атака и дърпа тима напред, като Реал все още има шанс да спечели титлата в Примера Дивисион. Не бива да се забравя обаче последният мач между двата отбора на „Сантяго Бернабеу“ - през сезон 2012/2013 в груповата фаза Реал спечели с 3:2, след обрат от 0:1 и 1:2, като решителният гол вкара Кристиано Роналдо в 90-тата минута. Сега може да се очаква, че ако Реал победи, също ще е с минимална разлика – защото Сити няма какво да губи, а и 0:0 в първия мач предполага добра възможност за англичаните да играят на контраатака. Ако те първи вкарат гол, тогава за Реал става два пъти по-трудно.

Като цяло в полуфинални сблъсъци с английски отбори в европейските клубни турнири, когато форматът е два мача, Реал е продължавал напред седем пъти и е отпадал четири пъти. Предвид и домакинството, както и опитът - 27 полуфинала в турнира, докато Сити излиза на едва първия си, везните изглеждат сериозно наклонени в посока на Реал Мадрид.

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак - 1 (1.50); Ъндър под 2,5 гола (2.15); Точен резултат: 1:0 (7.50)/2:1 (8.00)

Хедж: Знак - Х (4.75); Точен резултат - 1:1 (8.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички