ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид


ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1692 0

Броени часове остават до финала на Шампионската лига за сезон 2015-2016. Този финал отново е сблъсък на градски съперници - така, както през сезон 2013-2014 година. Кой ще победи - ще разберем тази вечер.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид, 21:45 часа, 28 май

Годините на страхотни битки в европейските клубни турнири показват, че когато на европейска сцена се срещнат градски или "вечни" съперници истинско шоу се получава по-рядко. В конкретния случай предвид философията на Диего Симеоне и "дюшекчиите" също едва ли може да се очаква дъжд от голове. Това обаче едва ли ще попречи на драмата.

Преди две години Атлетико възприе твърде дефанзивна тактика след като поведе. Точно този урок Симеоне би трябвало да е научил - глухата защита в случая няма да помогне. През този сезон в Шампионската лига Атлетико показа, че в последните минути на мача не се оставя да бъде натикан в наказателното си поле, а играе с активна преса и се брани в пространството между голямото наказателно поле и централната линия, дебнейки за контраатаки.

От своя страна Реал разчита на индивидуалностите и това е нормално, когато в състава ти са фигури като Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. В каква форма е португалецът след контузията - това вълнува всички фенове на белите. Роналдо имаше достатъчно време да се възстанови и очакванията са той да поведе Реал към 11-тата!

Години наред Реал упражняваше страховит диктат над Атлетико, но откакто Симеоне пое "дюшекчиите", нещата се обърнаха. Статистиката сочи 7 победи за Атлетико, 4 равни и 11 победи за Реал в периода "Симеоне", но 7 от тези победи на белите са в периода 2011-2013 година, а има една след продължения - финала на Шампионската лига през 2014 година. С други думи през последните две години тенденцията е вече обратна - 6 победи за Атлетико, 4 равни и 4 победи за Реал.

Интересна е и друга статистика - Реал има само 3 загубени финала при общо 13 играни за най-престижния международен клубен трофей. Точно това обстоятелство е леко тревожно за белите - те не са губили на финал в Шампионската лига през този век, не са губили от 0:1 срещу Ливърпул през сезон 1980-1981 година! От тази загуба насам белите имат четири поредни спечелени финала и успеят ли днес, ще изравнят собствения си рекорд от 50-те и 60-те години на XX век - времената на Ди Стефано, Пушкаш и Хенто. Друг фактор на прокоба е, че в нито един мач в историята си Реал не е печелил на "Сан Сиро"!

Най-хубавото на този финал ще е, че няма кадрови липси т.е. няма място за оправдания.

Прогнозата на Sportlive: Ъндър под 2,5 гола (1.57); Знак - 2 (3.40), Точен резултат: 0:1 (8.50)

Хедж: Победа за Атлетико Мадрид с хендикап (1.90); Точен резултат: 1:1 (5.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички