ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Байерн - Атлетико Мадрид


ПРОГНОЗА за Шампионската лига: Байерн - Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2468 0

Време за реванш – това е основният лайтмотив в европейските клубни турнири през тази седмица. Точно преди Гергьовден ще е ясно кои отбори ще си оспорват трофеите в Шампионската лига и в Лига Европа. А още първият полуфинал-реванш обещава много емоции.

Байерн – Атлетико Мадрид, 21:45 часа, 3 май

За Атлетико този мач е повече от реванш – това е възможност „дюшекчиите” да си върнат на баварците за случилото се през 1974 година. Тогава Байерн печели Купата на европейските шампиони след преиграване. В първия финал резултатът е 1:1, като Байерн изравнява в 120-тата минута по абсурден начин, а в преиграването печели с 4:0 и оттогава тръгва легендата за „каръщината” на Атлетико – клубът, който все успява да се издъни на прага на големия успех. И сега, 42 години по-късно, испанците имат шанса да променят своята карма. Този фактор в никакъв случай не бива да бъде подценяван – защото когато Фортуна твърде много ти е вземала, в един момент изравнява везните.

Моментната ситуация при двата отбора е такава, че Байерн изглежда съставът, който е по-уязвим. Баварците приличат на маратонец, който се е препънал леко и точно преди финалния спринт глезенът го наболява. Те нямат истинска конкуренция в Бундеслигата от много време насам и макар още официално да не са шампиони, всичко изглежда формалност. Личи си обаче, че напрежение в редиците им има – на „Алианц Арена” през уикенда (30 април) те не успяха да победят Борусия Мьонхенгладбах и явно мислите им са само в мача с Атлетико.

От друга страна съставът на Диего Симеоне олицетворява в пълна степен на футболния терен мускетарския девиз – един за всички, всички за един. Атлетико е завършен колектив – отбор, в който винаги има кой да замести когото и да е. Тази задружност, придружена с уникалната физически подготовка на испанците, която им позволи след 75-тата минута на първия мач да парира очаквания натиск на Байерн и да ограничи иначе налитащите бясно германци до само две полуположения около 90-тата минута, ще създава проблеми на Байерн и на „Алианц Арена”. А германският отбор е наясно, че ако допусне гол, то да бъдат вкарани три ще е направо кауза пердута.

Байерн на Гуардиола в две поредни години отпадна на полуфинал от испански съперници – от Реал и от Барса, при това без да успее да се закачи в сблъсъците по какъвто и да е начин. Откакто преди две години Байерн загуби с 0:4 от Реал на „Алианц Арена”, като домакин баварците имат 11 успеха (включително след продължение срещу Ювентус на осминафинала тази година) и са само на един мач от домакинския рекорд на Манчестър Юнайтед в периода 13.09.2006 – 29.04.2008. Но в момента точно Атлетико изглежда отборът, който може да спре тази поредица. На фаза полуфинал в два мача от 17 сблъсъка с испанци Байерн е продължавал 9 пъти напред.

При Байерн е и по-голямата кадрова липса – Ариен Робен, който не е играл от 13 март насам. Точно Робен беше решителната фигура за последната засега титла на баварците в Шампионската лига – отпреди три сезона. В големи мачове като предстоящия липсата на 100% здрав и във форма Робен може да се окаже решаващият фактор за германците. За Атлетико се завръща капитанът Диего Годин, както и Яник Ферейра Караско, което дава на Симеоне опция по крилата срещу доста колебливата отбрана на Байерн.

Прогнозата на Sportlive.bg: Да се класира: Атлетико Мадрид (1.66); Ъндър под 2,5 гола – 1.72; Знак – 2 (6.00); Точен резултат – 0:1 (12.00); Първо полувреме – краен резултат: Равенство – Атлетико Мадрид (12.00)

Хедж: Знак – Х (3.90); Точен резултат – 1:1 (7.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички