ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Ювентус - Байерн


ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Ювентус - Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

2483 0

Големите футболни мачове в Европа нямат край и е ред на поредният. Този път обръщаме поглед към Шампионската лига, която ни предлага наистина впечатляващи двубои.

Ювентус – Байерн, 21:45 часа, 23 февруари

Италианският срещу германският шампион – това е истинската наслада на Шампионската лига, която отдавна не отговаря на името си, защото в нея участват куп клубове, които не са действащи шампиони на държавите си. В този случай обаче това не е така.

И Юве, и Байерн се намират в невероятни серии във вътрешните си първенства, но Шампионската лига е друго нещо. А поне кадрово по-уязвим в сблъсъка влиза Байерн. Баварците имат изключително големи липси в защита – няма ги Жером Боатенг, Хави Мартинес, Холгер Бадщубер и Мехди Бенатия. Затова и Пеп Гуардиола взе под наем Сердар Тасчи, но точно той се провали срещу Дармщад и негова беше вината скромният отбор да поведе на „Алианц Арена”. На практика Гуардиола не разполага с централен защитник, а срещу типични мощни централни нападатели като Алваро Мората и Марио Манджукич това ще е проблем особено при статични положения.

При Ювентус липсите също са в защита – Джоржо Киелини, Квадво Асамоа, Алекс Сандро. Това е проблем при наличието на Роберт Левандовски, Франк Рибери, Ариен Робен, Томас Мюлер и Тиаго Алкантара. Предвид липсите в отбрана, много е вероятно Гуардиола да опита да пренесе играта възможно най-напред, за да няма натиск върху защитата. Байерн обаче трябва да е наясно – Ювентус вече показа в дербито преди седмица срещу Наполи, ще може да се справи много ефективно с такава игра дори без да разполага с пълния си защитен потенциал. А когато в атака имаш бързият и повратлив Паоло Дибала и все по-увереният Пол Погба, тогава разсичащите защитата пасове могат да нанесат на противника големи вреди – особено на крехката в момента защита на германците.

През годините в Шампионската лига „Старата госпожа” и баварците имат доста сблъсъци, като германците водят с 4:3 победи. Последните два мача в Торино бяха спечелени от Байерн с лекота – с 2:0 и 4:1. Но сега Ювентус въобще не е този отбор, който беше през 2013-та и 2009 година. Миналата година италианците играха финал в турнира и имат достатъчно опит, достатъчно твърдост и достатъчно класа, за да се противопоставят на фаворита Байерн. Отделно, когато говорим за футбол, най-неприятният противник за германците са точно италианците. Юве има 10 победи и 6 равенства в последните си 16 мача като домакин в евротурните, докато Байерн под ръководството на Гуардиола показва нестабилност като гост – 4 загуби в последните 7 гостувания в Европа. Пресният пример е мачът с винаги нестабилния и вечен губещ в Европа Арсенал от груповата фаза – 2:0 в Англия, след като уж германците контролираха нещата, но само уж. А е трудно да повярваме, че Ювентус ще загуби трето поредно домакинство от един и същ отбор, независимо кой е той.

Прогнозата на Sportlive.bg: Ъндър под 2,5 гола (1.57); Знак – 1 (3.60); Точен резултат – 1:0 (8.50)/2:0 (17.00); Първо полувреме – краен резултат: Ювентус – Ювентус (5.50)

Хедж: Знак – Х (3.25); Точен резултат – 1:1 (6.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички