ПРОГНОЗА за Шампионска лига: ПСЖ - Челси


ПРОГНОЗА за Шампионска лига: ПСЖ - Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1750 0

Фазата на елиминациите в Шампионската лига се открива с голям мач - между шампионите на Франция и Англия. Затова и с голямо нетърпение всички футболни фенове очакват да видят кой ще продължи.

Пари Сен Жермен - Челси, 21:45 часа, 16 февруари

Този сблъсък вече се превръща в традиция, след като в последните две години двата клуба се срещнаха два пъти. Първо Челси отстрани французите, след разменени домакински победи с по два гола разлика, но тази за англичаните беше с чиста мрежа. Миналата година ПСЖ си върна, след като вкара повече голове на чужд терен и мина през продължения на "Стамфорд Бридж".

Преди двубоя повече проблеми със състава има Гус Хидинк. Лондончани са без двама централни защитници - капитанът Джон Тери и френският талант Курт Зума, който се наложи през този сезон като добра алтернатива след катастрофалната есен и необяснимата липса на синхрон между опитната иначе двойка Тери - Гари Кейхил. Наказан в халфовата линия е Неманя Матич. Това ще наложи прекрояване в защита със сигурност. За ПСЖ най-вероятно Хавиер Пасторе ще почне като резерва, но това не е толкова важно.

За Челси лигата е последен шанс да запомни с добро сезона. ПСЖ обаче има впечатляващ рекорд през този сезон - само една нещастна загуба с 0:1 на "Сантяго Бернабеу" от Реал Мадрид във всички турнири. Отборът явно мисли само за Челси, след като през уикенда направи 0:0 като домакин на Лил. И напрежението при ПСЖ изглежда е по-голямо - след всички инвестиции, след целия сезон досега, провал на 1/8 финал, независимо че би бил срещу Челси, ще е огромен позор. А от сините никой нищо не очаква, но това е отбор с много опитни футболисти - отделно още няма загуба във втория период на Гус Хидинк и има повече победи като гост под негово ръководство през този сезон, отколкото като домакин.

В три поредни мача - миналогодишния осминафинал и контрола от това лято, двата отбора завършват наравно. При толкова силни съперници това винаги е опция за краен резултат, но все пак ще заложим, че някой ще победи. Най-вероятно обаче ще има доста дебнене и със сигурност при толкова проблеми в защита Челси ще действа с по-предпазлива тактика, с опити за контраатака. Това може допълнително да изнерви фаворита на букмейкърите ПСЖ, ако французите не вземат ранен аванс.

Прогнозата на Sportlive: Ъндър под 2,5 гола; Знак - 2 (6.00); Точен резултат - 0:1 (12.00); Първо полувреме - краен резултат: Челси - Челси (10.00);

Хедж: Знак - 1 (1.70); Точен резултат - 2:0 (6.50)/2:1 (8.50); Първо полувреме - краен резултат: Равенство - ПСЖ (4.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички