ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Байерн - Ювентус


ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Байерн -  Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1783 0

Време за реванш – това е мотото на мачовете в Шампионската лига през тази седмица (14 – 20 март). Затова насочваме поглед и към мача от оставащите срещи, в който има най-много интрига.

Байерн – Ювентус, 21:45 часа, 16 март

Заради 2:2 в Торино баварците изглеждат фаворит в сблъсъка, още повече, че сега Ювентус има повече кадрови проблеми, отколкото германците. В групата на „Старата госпожа” за мача не попаднаха правещия уникален сезон нападател Паоло Дибала, както и стълбът и заместник на Андреа Пирло през този сезон – Клаудио Маркизио. Аут е и Джорджо Киелини, който така и не може да се възстанови все още. Под въпрос изглежда и Марио Манджукич, а евентуално негово неучастие оставя като единствени алтернативи в атака за Ювентус само Алваро Мората и Симоне Дзадза. Всички тези липси са доста трудно преодолими. За Байерн ги няма Хави Мартинес, Холгер Бадщубер и Джером Боатенг, като за Боатенг все пак има вероятност да се появи в игра, но най-много от резервната скамейка. Ариен Робен пък пропусна последната тренировка на баварците, но едва ли ще отпадне изцяло за срещата.

През годините Байерн и Юве имаха доста сблъсъци в Шампионската лига, като германците са с предимство. Всъщност в последните пет мача между двата отбора италианците нямат победа, което е доста показателно. Те бяха на път да загубят и в Торино, но все пак реагираха при 0:2 и поиграха на високо ниво 25-30 минути. С толкова обаче няма как да се чака отстраняване на отбор като Байерн.

Предвид липсите в двата състава със сигурност можем да очакваме на „Алианц Арена” да има голове, най-вероятно и в двете врати. В последните четири мача с Юве Байерн вкарва поне по два гола средно на мач, а в 7 от последните си 8 мача в Шампионската лига германците правят същото – поне 2 гола средно на мач. Затова, след нулевите равенства от вторник (15 март), сега е логично да очакваме повече голове.

Прогнозата на Sportlive.bg: И двата отбора да отбележат (2.00); Оувър над 2,5 гола (1.75); Знак – 1 (1.40); Точен резултат: 2:1 (8.50)

Хедж: Знак – Х (5.00); Точен резултат – 1:1 (9.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички