ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Арсенал - Барселона


ПРОГНОЗА за Шампионска лига: Арсенал - Барселона

2178 0

Големите футболни мачове в Европа нямат край и е ред на поредният. Този път обръщаме поглед към Шампионската лига, която ни предлага наистина впечатляващи двубои.

Арсенал – Барселона, 21:45 часа, 23 февруари

Двата тима се срещат за трети път в последните 7 сезона в елиминационната фаза на Шампионската лига. След победата на финала през 2006 година, Барса отстрани още 2 пъти Арсенал през годините, а именно през пролетта на 2010 и 2011 година, съответно на четвърт и осминафинал. По ирония на съдбата и в двата споменати случая Арсенал бяха домакини в първия двубой. Двата мача си приличиха. През 2010 година "Артилеристите" измъкнаха домакинско 2:2 след като изоставаха с 0:2, а година по-късно дори постигнаха победа с 2:1, пак след като изоставаха в резултата. И в двата случая обаче Барселона беше безкомпромисна в реваншите на "Ноу Камп" и победи съответно с 4:1 и 3:1

Прави впечатление многото голове в тези двубои. Като прибавим и финала през 2006 година, когато испанците победиха с 2:1, във всичките тези 5 последни мача между двата отбора са паднали голове и в двете врати и минимум три на мач. 19 гола в 5 мача или средно по 3.8 гола на мач. Това не е случайно, тъй като и двата отбора се славят със сериозно нападение и не толкова добри защити в последните години. "Малката Барселона", както наричат понякога Арсенал, определено е най-красиво играещия отбор на Острова и в не малко случаи комбинациите и головете им се доближават до тези на могъщата Барселона.

В последните няколко сезона Арсенал се подсили с играчи от световна класа като Йозил, Санчес и Чех. Вратарят беше може би най-важната част от незавършения пъзел на Венгер. Сигурността, която внесе в отбора, многото сухи мрежи и огромният опит превърнаха Арсенал в основен претендент за титлата в Англия този сезон. Въпреки че започна с две загуби в Шампионската лига отборът на Арсен Венгер набра скорост и напълно си заслужи нова битка с Барселона.

От друга страна Барселона с Луис Енрике изживява нещо като ренесанс на дрийм-тийма на Гуардиола. Мнозина твърдят, че този отбор е още по-добър от машината за победи, която Гуардиола беше създал в периода 2008-2012. Ядрото на отбора е същото като изключим напусналия ветеран Шави. Отборът обаче се подсили с по-младите му потенциални заместници Ракитич и Туран. В атака тимът прибави липсващата част на един убийствен тризъбец в атака, а именно Луис Суарез. "Канибала" не спира да бележи и не случайно води при голмайсторите в Испания.

38 гола паднаха в последните 10 мача на Барселона във всички турнири. Само в два от тях обаче "каталунците" запазиха мрежата си суха. Взимайки предвид силните атаки на двата отбора и не особено стабилната защита на Барселона напоследък нашата основна прогноза за двубоя е за голове и в двете врати. Над 2.5 гола и дори над 3.5 гола също е за препоръчване.

Прогнозата на Sportlive.bg: Оувър над 2,5 гола (1.61); И двата отбора да отбележат гол (1.61).

Рискова прогноза: Над 3.5 гола (2.62), Краен резултат - X (3.80), Краен резултат 2:2 (12 коеф.)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички