ПРОГНОЗА за Серия А: Ювентус - Наполи


ПРОГНОЗА за Серия А: Ювентус - Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

1464 0

Мачът на мачовете - това ще е днешното дерби между Ювентус и Наполи в Серия А. Двата отбора излизат в Торино, като показват невероятна форма и определено очакванията към мача са високи.

Ювентус - Наполи, 21:45 часа, 13 февруари

Само две точки разлика - това е положението в Италия преди сблъсъка между втория и първия във временното класиране. Ювентус е в серия от 14 поредни победи, след като в първите 10 мача за първенство през този сезон бианконерите имаха цели 4 загуби. Наполи пък играе най-атрактивния футбол в Серия А и е в серия от 8 поредни победи.

Преди двубоя липси има само в състава на Юве. Участие няма да могат да вземат Джорджо Киелини, Марио Манджукич, Квадво Асамоа и Мартин Касерес, а под въпрос е Сами Кедира. Германецът е в групата, но най-вероятно няма да е титуляр и на негово място ще почне Стефано Стураро. Неаполитанците идват в Торино с всичко, с което разполагат като състав.

Безспорно изключително влияние върху този сблъсък ще окажат атакуващите фигури в двата отбора. И там нещата изглеждат страховито и от двете страни. Стрелецът на Наполи Гонзало Игуаин има впечатляващите 24 гола в 24 мача през сезона. Подпомаган от вездесъщия Лоренцо Инсиние и много стабилния Марек Хамшик, аржентинецът къса мрежа след мрежа. От другата страна, в бяло-черния екип блести сънародникът му Паоло Дибала. Нисичкият нападател е истински хит - 13 гола в Серия А, куп от които много красиви. Левият му крак поразява вратар след вратар, а Дибала прави впечатление със способността си да стреля много изненадващо и неуловимо от всякакви уж на пръв поглед неудобни позиции. Напоследък формата си от миналия сезон връща и Алваро Мората, а след началните дни на колебание френската перла Пол Погба вече е безспорен лидер на Юве, след като преди старта на сезона от отбора си тръгнаха Андреа Пирло, Карлос Тевес и Артуро Видал.

Откакто Маурицио Сари пое Наполи, прави впечатление, че отборът играе с много изтеглена напред линия на защитата и с висока преса притиска противника си. Точно това е хем силата, хем слабостта на тима. Най-добре показа каква е слабостта Болоня на 6-ти декември миналата година. Тогава тимът на Роберто Донадони спечели с 3:2 срещу Наполи, използвайки дълги подавания зад гърба на защитата в небесно синьо. Когато отсреща са Погба и Дибала, такава тактика може да бъде приложена съвсем спокойно - да видим дали Масимиляно Алегри е гледал внимателно.

Чисто статистически рекордната серия от поредни победи на Юве все някога трябва да спре да се увеличава. Точно Наполи е отличен кандидат да я спре. Може би Фортуна ще намигне леко на гостите и заради четирите поредни титли на Юве в Италия - все някога и тази серия ще спре. А вече е ясно, че ако някой може да свали Ювентус от трона на Ботуша през тази година, това е Наполи. Именно неаполитанци са един от четирите отбора, победили Юве през този сезон в Италия - 2:1 на "Сан Паоло".

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак - Х (3.25). Точен резултат - 1:1 (6.00);

Хедж: Знак - 1 (2.15). Точен резултат - 2:1 (9.00); Точен резултат - 1:0 (6.50); Първо полувреме - краен резултат: Равенство - Ювентус (5.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички