ПРОГНОЗА за Серия А: Наполи - Милан


ПРОГНОЗА за Серия А: Наполи - Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1840 0

За разлика от друг път, този път Sportlive.bg обръща внимание на голямо европейско дерби в делничен ден. Защото днес (22 февруари) в Серия А предстои пореден титаничен двубой – Наполи срещу Милан.

Наполи – Милан, 22:00 часа, 22 февруари

И за двата отбора срещата е изключително важна. В предишния кръг Наполи загуби от Ювентус като гост и сега трябва да победи, за да си върне отново първото място. Милан пък полага сериозни усилия в борбата за третото място в Италия, което дава излаз в Шампионската лига и не може да си позволи грешни стъпки, защото е вече на 9 точки от третия Фиорентина, макар и с мач по-малко.

В есенния мач между двата отбора Наполи смаза Милан насред „Сан Сиро” с 4:0, а спокойно можеше да е повече. Тогава Лоренцо Инсиние по великолепен начин се възползва от огромните пробойни в защитата на Милан и наниза два гола, а неаполитанци имаха комфорта да играят често на контраатака в разредени пространства – там, където са най-силни. Сега обаче със сигурност няма да е така – едва ли треньорът на росонерите Синиша Михайлович ще допусне пак същата грешка. Сърбинът има още един психологически коз – Наполи със сигурност е под по-голямо напрежение, защото загуби и през седмицата в Лига Европа, а тимът се бори за титла, не просто за място в тройката. На „Сан Паоло” скудетото не е акостирало от времената на Диего Армандо Марадона – в края на 80-те години на миналия век.

В последните два мача на Наполи ясно пролича, че ако Гонзало Игуаин бъде ефективно пазен, то опасността за противника намалява драстично. Проблемът за Милан обаче може да се окаже кадрови – младата звезда и най-постоянен играч на росонерите Алесио Романьоли беше повален от грип и не е ясно дали ще излезе титуляр. Същото важи и за откритието в халфовата линия на Милан Юрай Куцка, който е способен във фаза защита да затрудни много двигателя на домакините Марек Хамшик. Ако двамата ги няма, то за Наполи това ще е отлична новина. Ако обаче те са на линия, може и да има доста неприятна изненада за домакините, при които се наблюдават признаци на влизане в криза. Милан не е печелил на „Сан Паоло” от времето на Златан Ибрахимович т.е. вече 6 години. Оттогава в 10 мача росонерите имат само 2 победи, Наполи са печелили 5 пъти и 3 пъти срещите между двата отбора са завършвали наравно. Дали няма да има неприятен студен душ за Наполи, още повече че те нямат домакинска загуба в Серия А тази година и като се има предвид, че Милан е последният голям отбор на Апенинския полуостров, който гостува на „Сан Паоло” за този сезон, а Наполи досега изпуснаха точки само срещу Рома (0:0) като домакин?

Прогнозата на Sportlive.bg: Оувър над 2,5 гола (1.70); Знак – 2 (6.00); Точен резултат – 1:2 (17.00); Първо полувреме – краен резултат: Милан – Милан (9.00)

Хедж: Знак – 1 (1,57). Точен резултат – 1:0 (8.00); Първо полувреме – краен резултат: Равен – Наполи (4.33)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички