ПРОГНОЗА за Серия А: Милан - Ювентус


ПРОГНОЗА за Серия А: Милан - Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1800 0

Футболният уикенд не може да мине без голямо дерби и разбира се в Европа има достатъчно възможности да се насладим на големи сблъсъци. Отправяме поглед към Серия А, където има голям мач.

Милан - Ювентус, 21:45 часа, 9 април

В миналото този сблъсък решаваше титлите в Италия, но сега Милан е много далеч от отбора, който беше преди десетина години. "Росонерите" две години поред дори не стигат до европейските клубни турнири и трета поредна година ще е повече от катастрофа. В момента червено-черните са на 6-то място, на само 1 точка зад Сасуоло и в серия от 4 мача поред, в които не могат да стигнат до победата. Затова и старши треньорът им Синиша Михайлович е под голямо напрежение.

От друга страна Ювентус направи феноменална серия и върви уверено към пето поредно Скудето. "Старата госпожа" води с 6 точки на втория Наполи и "Сан Сиро" е може би единственото място до края на сезона, където може да загуби точки.

В последните седем дербита между двата отбора неизменно Ювентус е победител. На двата отбора предстои да играят и финал за Купата на Италия в края на май, така че този мач е генерална репетиция.

Като кадрови проблеми Ювентус има повече грижи. Няма ги сензацията в нападението на бианконерите Паоло Дибала, както и основният стълб в отбраната Джорджо Киелини. Леонардо Бонучи също е с контузия и макар да е в групата, може и да не бъде рискуван, което би означавало централна двойка защитници Бардзали - Ругани. Липсата на Дибала ще бъде доста по-лесно компенсирана - с винаги гладния за игра Алваро Мората и със златната резерва Симоне Дзадза, както и с опитния Марио Манджукич. В групата на Милан го няма Жереми Менес, но след проблемите с гърба французинът е отчайващо далеч от формата от миналата година, а това много тормози атаката на Милан, която страда от липсата на бързина.

Прогнозата на Sportlive.bg: Ъндър под 2,5 гола (1.57); Знак - Х (3.20); Точен резултат: 1:1 (6.00); 

Хедж: Знак - 2 (2.10); Точен резултат: 0:2 (9.00); Първо полувреме - краен резултат: Ювентус - Ювентус (3.40)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички