ПРОГНОЗА за Примера: Барселона - Реал Мадрид


ПРОГНОЗА за Примера: Барселона - Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2137 0

След паузата за контролите на националните отбори в Европа, идва ред на финалната фаза в европейските клубни първенства. И какъв по-добър начин тази фаза да започне от мача на мачовете според милиони фенове по цялата планета – Ел Супер Класико!

Барселона – Реал Мадрид, 21:30 часа, 2 април

Двата испански колоса се изправят един срещу друг в мач, който е последният шанс на Реал да се надява да догони по някакъв начин Барселона. Преднината на каталунците на върха пред кралския клуб е 10 точки, като Белият балет всъщност е на трето място, на 1 точка зад градския съперник Атлетико. Интересен факт е, че Барселона никога не са побеждавали Реал в Примера, ако им водят с 10 или повече точки.

И двата отбора нямат особени кадрови проблеми, но все пак на очи се набиват две липси в защитния вал и на Барселона, и на Реал. При Барса аут до края на сезона ще е Жереми Матьо, а Ел Класико за Реал пропуска Рафаел Варан. И двамата централни защитници дават различни опции за отборите си, което може да се окаже проблем, ако в титулярните защитни четворки се получи контузия.

Дотук през сезона Барселона има само 1 равенство от 15 домакинства в Примера – 2:2 с Ла Коруня на 12 декември миналата година, докато Реал има само 2 загуби като гост, но белите натрупаха доста равенства – 5 от общо 14 мача извън „Сантяго Бернабеу”. Реал обаче допуска доста голове, въпреки че заместникът на легендата им Икер Касияс – Кейлор Навас, е със страхотни показатели и доста често се превръщаше в играч на мача за отбора си. Навас всъщност има 16 сухи мрежи през този сезон и в болшинството от случаите това беше негова заслуга, а не на защитата пред него.

Под внимание трябва да се вземе предвид и факта, че латиноамериканското ударно трио на Барса трябваше да изтърпи 12-часови полети след контролите и квалификациите в Южна Америка през седмицата, докато при Реал например Карим Бензема и Гарет Бейл си останаха в Мадрид и би трябвало да са свежи.

Каква ще е тактиката на двата отбора? Напълно ясно ще е, когато започне мачът, но все пак с голяма доза сигурност може да се очаква, че Барса ще окаже сериозен натиск по крилата. Там доста често през сезона имаше проблеми – на десния бек Данило въобще не е еталон за стабилност, а на левия бек Марсело винаги е имал повече афинитет към атаката, отколкото към безупречната защита. А когато срещу теб са Неймар и Лео Меси, който много обича да влиза от крилото към центъра, няма как да не се иска безупречност. За да има шанс за противодействие, Реал задължително трябва да опита висока преса, така че Иван Ракитич и Серхио Бускетс да не се чувстват комфортно при разиграването на топката. Това означава, че Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл ще трябва да играят по-усърдо във фаза защита, а това не им е силната страна.

Като цяло, откакто Лео Меси се превърна в голямата звезда на световния футбол, Барселона е имала по-убедителни представяния и победи насред „Сантяго Бернабеу”, отколкото на „Ноу Камп”. Където и обаче да е сблъсъкът, Меси е кошмар за белите – 21 вкарани гола на Реал, а след като пропусна есенното Ел Класико, сега аржентинецът ще е жаден за изява. И за Барса, и за Реал предстоят четвъртфинали в Шампионската лига, но съперниците там са от различен калибър – със сигурност за каталунците ще е далеч по-тежко срещу Атлетико Мадрид, отколкото за Реал срещу Волфсбург. За разлика от други случаи обаче сега мачът от първенството е по-важен и би трябвало отражение да има в Шампионската лига, а не обратното. Точно заради фактора „Шампионска лига” обаче не бива да се забравя, че във вече 8 поредни дербита Барса и Реал не са завършвали наравно.

Прогнозата на Sportlive.bg: Оувър над 2,5 гола (1.30); Двата отбора да отбележат гол (1.40); Голмайстор по всяко време – Лионел Меси (1.40); Знак – 1 (1.53); Точен резултат – 3:1 (11.00)

Хедж: Знак – Х (4.50); Точен резултат – 1:1 (9.50); Първо полувреме – краен резултат: Реал Мадрид – Равенство (15.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички