ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Юнайтед - Арсенал


ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Юнайтед - Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2531 0

Големите дербита в Европа следват едно след друго и време да отправим поглед към поредното – защото следващият велик мач винаги чука на вратата.

Манчестър Юнайтед – Арсенал, 16:05 часа, 28 февруари

„Червените дяволи” доживяха момента, в който да бъдат считани за аутсайдер в домакински мач от Висшата лига. И не е чудно, че особено букмейкърите им нямат много вяра, предвид трагичното представяне този сезон, гарнирано специално за този мач с цял вагон контузии. За Юнайтед ще липсва основното им ударно оръжие Уейн Рууни, Антони Марсиал е под сериозен въпрос, като Ван Гаал се надява на добри новини за Маруан Фелайни и Антонио Валенсия, които също са под въпрос. Аут обаче са Матео Дармиан, Аднан Янузай, Фил Джоунс, Ашли Йънг, Бастиян Швайнщайгер, Люк Шоу. Добра новина е завръщането на Маркус Рохо, което дава опция в защита, защото там Дейли Блинд не е най-сигурният възможен вариант. Най-важно в този момент за Ван Гаал обаче изглежда е на вратата да се върне Давид Де Хеа, което изглежда почти сигурно.

Арсенал също има проблеми, макар и далеч не такива като Юнайтед. Аут със сигурност е Алекс Окслейд-Чембърлейн. Томаш Росицки, Джак Уилшър и Санти Касорла също пропускат голямото дерби. Много интересно е дали Венгер ще пусне от самото начало Дани Уелбек, за да окаже повече натиск върху противника и да не позволи играта да се води близо до вратата на Петер Чех.

При тази кадрова картинка не е чудно, че Арсенал изглежда фаворит. Има обаче едно голямо НО – Манчестър Юнайтед със сигурност е в по-добро настроение от „артилеристите”. „Червените дяволи” излязоха буквално с бебешки състав срещу Мидтиланд за Лига Европа и направиха чутовен обрат, след като изостанаха сравнително рано с 0:1 и бяха под сериозната угроза за голямо унижение. В този мач блеснаха централният нападател Маркъс Рашфорд, холандското крило Мемфис Депай и десният бек Гилермо Варела. Особено за Депай новината е страхотна, защото след силния старт на сезона той буквално изчезна, което е нормално за толкова млад играч, а факторът „настроение” сега е много важен – и защо да не го прехвърли в дербито? А Юнайтед често е показвал, че с достатъчно сила от школата става страхотен отбор – и защо точно сега, обръщайки се към корените, да не покаже най-сетне нещо впечатляващо този сезон? От друга страна Арсенал изигра солиден мач срещу Барселона и въпреки това загуби с резултат, който на практика обезсмисля реванша. Няма начин това да не влияе на винаги крехката психика на „артилеристите”, които изригват винаги когато не очакваш и се провалят винаги, когато трябва да вземат своето по пътя към величието.

За Юнайтед дербито е последен шанс да продължи да гони четворката. Тимът на Ван Гаал е на 6 точки от заветното четвърто място. Арсенал пък трябва задължително да спечели, за да запази живи мечтите си за титла. „Топчиите” нямат победа като гост над Юнайтед в Премиершип от сезон 2006-2007 година т.е. вече 9 години, а все някога тази серия трябва да бъде прекъсната – въпросът обаче винаги е кога точно? Предвид всичко това вярвам, че един от двата отбора ще победи - остава да видим кой.

Прогнозата на Sportlive.bg: Оувър над 2,5 гола (2.10); Знак – 1 (3.50); Първо полувреме – краен резултат: Равенство – Манчестър Юнайтед (7.50); Точен резултат: 3:2 (41.00)

Хедж: Знак – 2 (2.25); Точен резултат: 0:2 (11.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички