ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед


ПРОГНОЗА за Премиершип: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1582 0

Решителните битки в Премиершип следват една след друга и е време за поредно голямо дерби – градско дерби. Напоследък то решаваше накъде ще поеме титлата, но предвид изкючително приятната изненада Лестър, сега всъщност борбата в мача, който ще разгледаме днес, е за квота в Шампионската лига.

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед, 18:00 часа, 20 март

10 дербита поред двата манчестърски отбора си вкарваха по 4,1 гола средно на мач, преди през есента на миналата година да завършат 0:0, след като „червените дяволи” удариха греда пет минути преди края на срещата. Тогава всъщност имаше само два точни удара в целия мач.

Сега може спокойно да се очаква, че двата отбора ще се върнат към по-атакуващото начало, особено предвид проблемите и в двата състава. За Сити огромната липса ще е капитанът им Венсан Компани, а това мигновено предполага проблеми в защита. Под въпрос е и партньорът на Компани – Николас Отаменди. Няма ги Кевин де Брюйне, Самир Насри и Фабиан Делф. В състава на Юнайтед продължава да липсва Уейн Рууни, Фил Джоунс също аут, както и Лю Шоу. Връщат се обаче Аднан Янузай, Ашли Йънг, Камерън Ботуик-Джаксън.

В общата статистика досега Юнайтед води със 70 победи срещу само 49 за Сити при 51 равенства. От последните шест дербита, Сити има само една загуба при цели четири победи, докато Юнайтед е в трагична форма като цяло като гост – една победа от осемте последни мача в Премиершип. Точно това безлично представяне далеч от „Олд Трафорд” притеснява много феновете на „червените дяволи” – отборът няма изявен лидер, който да канализира енергията му и да я фокусира, когато домакинският фактор и повечето фенове помагат. Това води до доста апатични изяви на отбора на Ван Гаал, когато гостува. На всичкото отгоре удар по самочувствието на Юнайтед е и фактът, че през седмицата в Лига Европа „дяволите” вкараха първи срещу Ливърпул и всъщност вместо този гол да ги понесе на крилете на ентусиазма и да търсят зрелищен обрат след 0:2 в първата среща, стана точно обратното – мърсисайдци бяха по-активни и фокусирани и с лекота взеха необходимото, за да продължат на четвъртфинал в турнира.

През тази година, във всички мачове, които могат да се нарекат дербита – с Лестър, с Тотнъм, с Арсенал, с Уест Хям, с Челси, с Ливърпул, с Юнайтед – Манчестър Сити има само една победа – 3:0 срещу Челси. За толкова класен състав е направо абсурдно това положение. Да, Мануел Пелегрини със сигурност си отива след края на сезона и това влияе, защото всъщност чилиецът няма никаква мотивация да стяга състава. Това превръща Сити в по-мек и по-лесно огъващ се отбор, но точно срещу Юнайтед, който е доста удобен съперник на „гражданите” от „арабската ера” насам, Сити има отличен шанс да обърне нещата. С интерес ще бъде следено представянето на Серхио Агуеро – той има 7 гола в 7 дербита с Юнайтед и ако вкара сега, ще изравни постижението на Уейн Рууни за най-много голове в дербито в ерата на Висшата лига. И ще го е направил за само 8 мача, докато на Рууни му трябваха 16.

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак – 1 (1.85); Оувър над 2,5 гола (1.95); И двата отбора да вкарат (1.80); Точен резултат – 2:1 (9.00); Голмайстор по всяко време – Серхио Агуеро (1.90)

Хедж: Знак – Х (3.75); Точен резултат – 1:1 (7.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички