ПРОГНОЗА за Премиершип: Челси - Манчестър Юнайтед


ПРОГНОЗА за Премиершип: Челси - Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1619 0

Голямото дерби на футболния уикенд безспорно този път е в Англия. Затова обръщаме очи към Острова, с надежда за хубав, оспорван и драматичен двубой.

Челси - Манчестър Юнайтед, 18:00 часа, 7 февруари

Сблъсъкът, който обикновено решава титли, този път ще решава дали Манчестър Юнайтед може да се пребори за място в Шампионската лига. Да, само Юнайтед - защото Челси отдавна изостана и е всъщност на само 6 точки от зоната на изпадащите, докато до Шампионската лига разликата е цели 16 пункта.

Откакто начело на сините се върна Гус Хидинк, те все още нямат загуба - 3 победи и 5 равенства. В мача с Юнайтед на "Олд Трафорд" двата отбора завършиха 0:0 и очакванията са и сега да няма много голове. А статистиката сочи, че Юнайтед няма във вече 9 поредни мача победа над Челси.

По отношение на кадровите проблеми тези при "червените дяволи" са по-големи. Няма ги Люк Шоу, Ашли Йънг, Антонио Валенсия, Маркус Рохо, Фил Джоунс и Бастиян Швайншайгер. Всички тези липси създават предпоставки за повече нестабилност в отбранителния вал на Юнайтед, особено по фланговете. Там, на левия бек, срещу представящия се много стабилно бразилец Вилиан, ще играе младият Камерън Ботуик-Джаксън. За Челси липсват резервните остриета Лоик Реми и Радамел Фалкао, но за сметка на това Диего Коща най-после ще може да се появи срещу Юнайтед, след като досега винаги беше контузен или наказан. Повече вече се очаква и от Еден Азар, който най-после може да почне като титуляр в голям мач след контузията. А "червените дяволи" ще разчитат много на Уейн Рууни, който преоткри формата си през януари - със 7 гола в последните 7 мача на тима си във всички турнири! Хуан Мата също ще представлява сериозна опасност за Челси.

Тази година Челси влезе в ролята на провалилия се голям фаворит, който за финал на сезона разваля сметки. Точно това се случи преди два кръга срещу Арсенал. Сините засега показват повече афинитет към игра на контраатака и са по-ефективни именно когато не трябва да водят нещата и да притискат. Ван Гаал най-вероятно няма да рискува да излезе с офанзивна тактика от началото, което и предполага мач с повече дебнене.

Прогнозата на Sportlive.bg: Ъндър под 2,5 гола (1.60); Знак - 1 (2.15); Точен резултат - 2:1 (10.00); Първо полувреме - краен резултат: Равенство - Челси (5.00)

Хедж: Знак - 2 (3.90); Точен резултат - 0:1 (10.00); Първо полувреме - краен резултат: Равенство - Манчестър Юнайтед (8.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички