ПРОГНОЗА за Лига Европа: Манчестър Юнайтед - Ливърпул


ПРОГНОЗА за Лига Европа: Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1398 0

Големите дербита в европейските клубни турнири нямат край. И макар емоцията от осминафиналите на Шампионската лига да позатихва, няма време за почивка – наред са реваншите в Лига Европа. А там очите на всички футболни фенове са вперени в дербито, което противопоставя най-титулованите и популярни клубове в Англия.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул, 22:05 часа, 17 март

Предвид изключително пресния пример от сблъсъка Байерн – Ювентус в осминафиналите на Шампионската лига, пред треньора на „червените дяволи” Луис Ван Гаал стои въпросът кога точно Манчестър Юнайтед да натисне, за да навакса пасива от два чисти гола, който инкасира преди седмица на „Анфийлд”. Съответно пред треньора на Ливърпул Юрген Клоп стои пък задачата да предвиди ходовете на холандеца и да го обезвреди.

2:0 е солиден аванс, но не и при ранен гол и 75 000 души, които неистово те подкрепят. Затова с огромна доза вероятност може да се предположи, че „червените дяволи” ще атакуват масирано в първите 10-15 минути. Въпреки липсата на Уейн Рууни, това е единственият шанс на „червените дяволи”. Основните им оръжия ще са направилият сензационен дебют Маркъс Рашфорд и френското острие Антони Марсиал. За Юнайтед изглежда и Антонио Валенсия няма да може да се появи, поне по думите на Ван Гаал.

Какво може да направи Ливърпул – най-добре за Клоп е да опита с преса да спира очаквания първоначален натиск на Юнайтед. И двата отбора правят сериозни пропуски в защита, но Ливърпул има право на две фатални грешки, докато за „червените дяволи” всеки допуснат гол ще означава, че те трябва да връщат още по два, за да го преодолеят. На всичкото отгоре сега Ливърпул няма някакви сериозни липси в състава си и Клоп вероятно няма да пропусне да заложи на Фирмино и Коутиньо за светкавични контраатаки, с които мърсисайдци да вкарат така важен гол и да откажат Юнайтед от мисъл за обрат.

Интересен факт преди мача е, че вече в 13 поредни дербита между двата отбора във всички турнири няма равенство. А в последните 18 мача, в които Манчестър Юнайтед е домакин на Ливърпул, също няма равенство – 14 победи за Манчестър и 4 за Ливърпул. Такива дълги серии поставят нащрек всеки залагащ.

Иначе в Европа Ливърпул няма загуба в последните си 9 мача. Манчестър пък за последно наваксва дефицит от 0:2 след първи мач в Европа през сезон 2013/2014, когато отстранява Олимпиакос на осминафинал в Шампионската лига след 3:0 на „Олд Трафорд”.

В крайна сметка, както във всяко дерби от такъв калибър, резултатът на първо място зависи от вярата, че можеш да пречупиш противника и от силата на волята да го сториш. Сериозно влияние на тези два фактора оказва моментното настроение – а то изглежда по-добро при Ливърпул.

Прогнозата на Sportlive.bg: Ливърпул да се класира – 1.11; Знак – 2 (2.90); Точен резултат: 1:2 (11.00); Първо полувреме – краен резултат: Равенство – Ливърпул (6.50)

Хедж: Знак – Х (3.30); Първо полувреме – краен резултат: Ливърпул – Равенство (15.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички