ПРОГНОЗА за Лига Европа: Ливърпул - Севиля


ПРОГНОЗА за Лига Европа: Ливърпул - Севиля
Снимка: Getty Images/Guliver

2107 0

Краят на футболния сезон 2015-2016 вече е съвсем близо – предстоят само финали за национални купи, както и финалите в европейските клубни турнири. Първи ще е финалът в Лига Европа – а той обещава много горещи страсти.

Ливърпул – Севиля, 21:45 часа, 18 май

Сблъсък на титани. Петкратният европейски клубен шампион се изправя срещу доминатора в Лига Европа. Севиля има 4 трофея от Лига Европа – дубли съответно през 2006 и 2007 година, както и през 2014 и 2015 година. Ако испанците успеят да победят и днес, това ще е безпрецедентен хеттрик. Ливърпул пък е печелил три пъти състезанието, за последно през 2001 година в паметния сблъсък с Алавес, който мърсисайдци взеха с 5:4 след продължения. Тогава всъщност Лига Европа не съществуваше под това име. Тя е наследник на турнира за Купата на УЕФА и на турнира за Купата на носители на национални купи.

В кадрово отношение голямата липса е ясна – Мамаду Сако, заради положителната допинг проба. Под въпрос е Дивок Ориги, но е много вероятно Джордан Хендерсън най-после да се завърне в титулярния състав. При Севиля няма никакви кадрови проблеми.

В свой анализ BBC изрично предупреждава, че Ливърпул трябва да внимава много с Кевин Гамейро. Той вкара 7 от 14-те гола на Севиля в Лига Европа тази година и е основното ударно оръжие на испанците, след като Карлос Бака премина през миналото лято в Милан.

Представянето и на двата отбора през тази година предполага финал с повечко голове. Статистиката говори и в друга насока – Севиля са толкова успешен отбор в турнира, че може би е време да се препънат. В професионалния спорт големите рекорди се постигнат много трудно и вероятността когато си на прага на такова постижение да се провалиш не бива да се подценява. Със сигурност обаче можем да очакваме, че мачът ще е много горещ, динамичен и ще предложи незабравими емоции. Да не забравяме и още един фактор в този финал – победителят ще играе в груповата фаза на Шампионската лига.

Прогнозата на Sportlive: Оувър над 2,5 гола (1.95); Двата отбора да вкарат (1.70); Знак: 1 (2.30); Точен резултат: 2:1 (9.00); Първо полувреме – краен резултат: Равен – Ливърпул (5.50)

Хедж: Знак – Х (3.40); Точен резултат: 2:2 (13.00); Мачът да се реши в продължения (7.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички